Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Održana tribina „Kocka – zlo koje nas uništava“ u Travniku

Održana tribina „Kocka – zlo koje nas uništava“ u Travniku

Sagledavajući i analizirajući stanje bosanskohercegovačkog društva i socijalno-ekonomske slike građana Bosne i Hercegovine Omladinski klub „El – Feth“, džemata Dolac na Lašvi i udruženje „Prosvjetitelj“ općinski tim Travnik su odlučili da zajednčkim snagama daju svoj doprinos u popravljanju situacije i unapređenju života u gradu Travniku.

Jedan od ključnih problema sa kojim se bosanskohercegovačko društvo, samim tim i građani Travnika suočavju jeste kocka, odnosno klađenje i igre na sreću. Veliki dio mladih se odao ovom poroku i ako ne budemo djelovali u popravljanju ove i ovakve situacije vrlo lahko se može desiti da sutra imamo odrasle ovisnike o kocki.

S tim u vezi Omladinski klub „El – Feth“, džemata Dolac na Lašvi i udruženje „Prosvjetitelj“ općinski tim Travnik i su dana 29.12.2015. godine sa početkom u 17.00 sati u Centru za kulturu (bivši Dom Armije) organizovali javnu tribinu na temu „Kocka – zlo koje nas uništava“.

Predavači su bili dr. Hamid Indžić profesor Elči – Ibrahim pašine medrese u Travniku i mr. Lejla Zukan profesorica psihologije i sociologije u travničkoj gimnaziji. Bitno je napomenuti da se prisutnima obratio i jedan naš sugrađanin koji je kako sam reče preživio pakao kocke koji je za njega i njegovu porodicu trajao preko 15 godina ali je ipak na kraju uz Božiju pomoć i pomoć prijatelja uspio da se otrgne i iziđe na pravi put. Tribinu je pored građana posjetio i značajan broj mladih, te je time istoj dat poseban pečat.

Ovo je jedan mali korak u riješavanju problema zvanog kocka i igre na sreću, ali svaki put počinje tim prvim malim korakom. Koliki put u borbi protiv ovog zla ćemo preći prvenstveno je do nas samih, do svih nas građana Bosne i Hercegovine.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com