Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Održana sarajevska promocija knjige Mirze Mešića “Muhammed a. s. – Poslanik čovječanstvu”

Održana sarajevska promocija knjige Mirze Mešića “Muhammed a. s. – Poslanik čovječanstvu”

U okviru manifestacije “Selam, ya Resulallah”, Dani o Allahovom Poslaniku, u prepunoj sali Bošnjačkog instituta, bh. javnosti je najnovije djelo predstavio ef. Mešić, imam zagrebačke džamije  U Bošnjačkom institutu u Sarajevu večeras je održana promocija knjige “Muhammed a. s. – Poslanik čovječanstvu” autora Mirze Mešića, javlja Anadolu Agency (AA).

Knjigu je, u okviru manifestacije “Selam, ya Resulallah”, Dani o Allahovom Poslaniku, u prepunoj sali Bošnjačkog instituta, bh. javnosti predstavio ef. Mešić, imam zagrebačke džamije.

Mešić je okupljenima kazao da je njegov cilj pisanja ove knjige bio da razbije predrasude koje postoje prema poslaniku Muhammedu i muslimanima.

“Cilj mi je bio da razbijem predrasude i strahove kod nemuslimana, koje su izražene posebno poslije 11. septembra”, istakao je autor knjige.
Dodao je kako poslanik Muhammed a.s. treba ljudima biti primjer i da ga slijede tokom cijeloga života.

Ako pogledamo život Poslanika, njega dunjaluk nije interesovao. Dunjaluk je za njega bio sredstvo a ne cilj. Zbog toga, gdje god možeš, ti slijedi Poslanika i njegov život. Bez slijeđenja poslanika Muhammeda nema spasa, jer Poslanik je primjer za svaku životnu situaciju”, rekao je Mešić.
Šef odjela za vjeronauku Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice i profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici Nezir ef. Halilović, koji je bio jedan od promotora knjige, kazao je kako je autor ovim djelom želio prenijeti poruku o životu poslanika Muhammeda a.s.

“Autor je želio da prenese poruku o cjelini poslanikova života kako bi imali cjelinu slike o poslaniku Muhammedu. Potrebno je čitati o Poslaniku i naučiti kako se on ponašao u svim aspektima života. Svaka poslanikova riječ i predaja je čista i prefinjena mudrost”, rekao je Halilović.

Knjiga “Muhammed a. s. – Poslanik čovječanstvu” izašla je 2015. g. u Zagrebu, u izdanju Ureda za da'awu i mladež Mešihata IZ-e u Hrvatskoj na čijem čelu je upravo Mirza ef. Mešić.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top