Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Održana prva lokalna dijaloška platforma u okviru projekta “Dijalog za budućnost”

Održana prva lokalna dijaloška platforma u okviru projekta “Dijalog za budućnost”

U Općini Novi Grad Sarajevo, u toku je implementacija projekta „Dijalog za budućnost“. Cilj projekta je promovisanje društvene kohezije i raznolikosti u Bosni i Hercegovini. Projekat zajednički implementiraju Općina, UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu sa Predsjedništvom Bosne i Hercegovine. Dijalog za budućnost se zasniva na konceptu socijalne kohezije koja se definiše kao sposobnost zajednice da obezbijedi blagostanje svim svojim članovima kroz ublažavanje nejednakosti i sprečavanje polarizacije.

U saradnji sa Centrom za promociju civilnog društva (CPCD), u Općini Novi Grad Sarajevo održana je i prva lokalna dijaloška platforma u okviru implementacije projekta “Dijalog za budućnost” na temu “Izgradnja kohezivne lokalne zajednice koja brine o svojim članovima i članicama”. Tajib Delalić, pomoćnik načelnika službe za boračka pitanja, rad, socijalna pitanja i zdravstvo, koji je bio i jedan od panelista, istakao je da Općina Novi Grad Sarajevo nastoji da implementacijom novih projekata potakne sistemsku promjenu, da na taj način vrši uspostavu održivih kohezivnih i inkluzivnih mehanizama, koji će podstaknuti međusektorsku saradnju.

“Na mjestu u kojem radim nastoji se svakodnevno stvoriti međugeneracijska kohezija i empatija. Naši korisnici su građani treće životne dobi, ali kroz različite radionice često ih spajamo i sa mlađim generacijama i to se pokazao kao jako dobar model rada sa njima”,  rekla je Belma Spaho, PR Centra za aktivno i zdravo starenje.

Tokom naredne lokalne dijaloške platforme svi prijedlozi će biti predstavljeni, analizirani i valorizirani od strane učesnika i učesnica, kako bi odredili prioritetne oblasti za djelovanje i kreirali daljnji plan akcije.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com