IzdavaštvoU Fokusu

Održana promocija knjige “Priče iz Hercegovine”

U srijedu 16.06.2021. godine upriličeno je prvo predstavljanje knjige “Priče iz Hercegovine” autora Sanadina Volodera u Morića Hanu na Baščaršiji.
O knjizi su pored autora govorili književnik Ibrahim Kajan, historičar Admir Lisica, a moderator programa je bio Anes Dzunuzović.

Izdavač knjige je Asocijacija za kulturu, obrazovanje i sport – AKOS.

U svom obraćanju historičar Lisica koji je urednik ove publikacije istakao je da autor Voloder već desetak godina piše tekstove o Hercegovini, ali ne samo o Hercegovini.

“Kao historičar iz knjige bi izdvojio tekst o Hivziji Hasandediću, hroničaru Hercegovine, priču o putopiscu Zuki Džumhuru kao tekstove o političaru Džemalu Bijediću.”

O svom nadahnutom izlaganju književnik Ibrahim Kajan je istako vrijednost sabiranja publicističkih radova u knjige kao oblik kulture pamćenja.

“Zašto su bitne ovakve knjige? Publicističke knjige su rijetke jer publicisti objavlju svaki dan. Rijetko se desi da pojedinci izdvoje ono što smatraju vašnim i da sredina to prepozna.”

Na kraju promocije prisutnim se obratio autor knjige koje se zahvalio na posjeti i svima onima koji su pomogli da knjiga izađe iz štampe.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button