Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Održana press-konferencija povodom II Memorijalnog turnira “Ramiz Salčin” VIDEO

Održana press-konferencija povodom II Memorijalnog turnira “Ramiz Salčin” VIDEO

U prostorijama sportske dvorane Ramiz Salčin danas je održana press-konferencija povodom II Memorijalnog turnira Ramiz Salčin.

Na press-koferenciji su se obratili Adnan Delić, predsjednik sportskog uduženja Fair Play i predsjednik organizacionog odbora ovog turnira i sin rahmetli Ramiza Salčina, Mirza Salčin.

“Jedan od članova našeg uduženja je došao na ideju da se organizuje ovaj turnir, nakon toliko godina provedenih u sali koja nosi naziv Ramiz Salčin.
Naši jedini motivi jesu da probudimo svijest kod novih generacija a također i kod starijih da ih podsjetimo na ljude koji su istinski heroji ovog grada, ove države, ljude koji su najbolje pokazali kako se ova država voli, oni su položili svoje živote i omogućili nama da danas uživamo u ovoj slobodi”, rakao je Adnan Delić.

Sin rahmetli Ramiza Salčina, Mirza Salčin je istakao:

“Malo ko je uradio za ovu državu kao što je to Ramiz Salčin i iza ovog čovjeka stoje zaista velika djela”.

II Memorijalni turnir Ramiz Salčin održava se 18, 19 i 20 augusta 2017 godine u dvorani Ramiz Salčin i ovim putem pozivamo sve zainteresovane da posjete ovaj po svemu poseban turnir.

Radio BIR/B.S

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top