Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Održana edukacija iz oblasti kreiranja efikasnog poslovnog/investicijskog plana

Održana edukacija iz oblasti kreiranja efikasnog poslovnog/investicijskog plana

Općina Novi Grad Sarajevo u saradnji sa javno izabranom komercijalnom Bankom – Bosna Bank International u 2018. godini provodi mjeru „Podsticaj privrednim subjektima putem regresiranja dijela kamatne stope“. Navedena mjera se provodi počev od 2013. godine, pri čemu Općina privrednicima sufinansira 4% profitne stope, tako da je ove godine po prvi put profitna stopa za privredna društva i samostalne poduzetnice 0 %, a za početnike u biznisu 0,5 %, saopćeno je iz Press službe ove općine.

BBI Banka se uz to obavezala da će kao dodatnu uslugu oraganizovati edukacije za privrednike/korisnike podsticajinih mjera na različite teme, a sve s ciljem kako bi se dodatno osposobili početnici u biznisu, ali i pružila podršku održivosti registrovanih biznisa.

Tako je dana 24.12.2.018. s početkom u 15 h u velikoj sali OV, održana prva edukacija na temu: „Kreiranje efikasnog poslovnog/investicijskog plana”. Predavač ispred BBI Banke je bio Nedžad Gušić, MBA – Rukovodilac Odjeljenja za finansijski menadžment i savjetovanje, a edukaciji su prisustvovala 32 privrednika – početnika u biznisu.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top