Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Održan 23. memorijalni malonogometni turnir „Smail Šikalo“

Održan 23. memorijalni malonogometni turnir „Smail Šikalo“

Dvadesettreći memorijalni turnir u malom nogometu „Smail Šikalo“, na kojem je učestvovalo 16 seniorskih ekipa i sto toliko ekipa veterana, završen je u nedjelju 5. juna.

Turnir je organiziran u okviru manifestacije „Novogradski dani 2016“, u organizaciji Udruženja omladinski fudbalski klub „Biser 96“, a pod pokroviteljstvom Općine Novi Grad Sarajevo.

Turnir se održava u znak sjećanja na heroje koji su dali neizmjerljiv doprinos u vremenu kada su se od agresora branili općina Novi Grad, grad Sarajevo i država BiH. Turnir nosi naziv po istaknutom komandantu „Zlatnom ljiljanu“ i heroju odbrambeno-oslobodilačkog rata Smailu Šikalu.

Pobjednik turnira u selekciji veterana je OFK “Biser 96“, dok je u selekciji seniora pobijedila ekipa „Senigora“. Za najboljeg igrača turnira u ekipi veterana proglašen je Josip Lokmer (OFK „Biser 96“), najbolji golmana turnira je Kenan Klačar (OFK „Biser 96“), dok je najbolji strijelac Zuhdija Prutina (autopraonica „Avanti“). Najboljim golmanom proglašen je Kenan Klačar (OKF „Biser 96“).

Među seniorskim ekipama najbolji golman je Vedran Filipović (Igman – BH pošta), dok je najbolji strijelac Mahir Džafo (Igman – BH pošta), a najbolji je igrač je Emir Sipović (Senigor).

Turnir je počeo u srijedu 01.juna, otvorila ga je Edina Gabela, predsjedavajuća Općinskog vijeća Novi Grad, a početak igre ozvaničio je ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo.

Kako je kazao predsjednik fudbalskog omladinskog kluba „Biser 96“, Samir Čičak riječ je o sigurno najstarijem turniru u našoj državi.
„Velika nam je čast da smo bili organizatori i domaćini jednog ovakvog turnira. Pet dana igre proteklo je u fer i sportskoj atmosferi, onako kako i priliči turniru koji nosi ime po heroju Smailu Šikalu“, kazao je Čičak.

Odigrane su i revijalne utakmice između ekipa MZ „Alipašin Most I“ i MZ „Alipašin Most II“, kao i utakmica selekcije veterana OFK „Biser 96“ i FK „Hrid“.

Također, u revijalnom dijelu turnira učestvovali su djevojčice i dječaci iz omladinskog pogona OFK „Biser 96“.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top