Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Odigrane utakmice petog kola BH Telecom Fair Play lige u grupi A

Odigrane utakmice petog kola BH Telecom Fair Play lige u grupi A

U nedjelju, 22.01.2017. godine, odigrane su utakmice petog kola BH Telecom Fair Play lige u grupi A. Strijelci su bili dobro raspoloženi i na četiri utakmice su postignuta 24 pogotka ili 6 pogodaka po utakmici.

Postignuti su sljedeći rezultati:

  11 juli Srebrenica : Bojnik (1:2)
BH Telecom – Top Tim : Alipašino Polje (0:6)
Buća Potok Saplast : Omer ibn el-Hattab (6:2)

Sarix Pozitiva : ZAMM mC (0:7)

U komšijskom derbiju, igrači Bojnika su po prikazanoj igri zasluženo pobijedili ekipu 11. Juli Srebrenica rezultatom 1:2, ostvarivši tako svoju treću pobjedu u sezoni 2016/2017. Ovom pobjedom je Bojnik izrazio kandidaturu za jedno od prva četiri mjesta koje vode u playoff lige. U sljedećem kolu Bojnik igra protiv ekipe BH Telecoma, koja je pretrpjela novi poraz. Igrači ekipe Alipašino Polje su lakše od očekivanog pobijedili ekipu BH Telecoma, te novom pobjedom zadržali prvu poziciju na tabeli grupe A sa osvojenih trinaest bodova (4 pobjede i 1 neriješen rezultat).

Ekipa Omer ibn el-Hattab je bila lišena usluga svog ponajboljeg igrača Farisa Handžića, te je poražena rezultatom 6:2 od Buća Potok Saplasta. U ekipi Buća Potok Saplast istakao se Tajib Haskić sa tri postignuta pogotka, dok je s druge strane Aldin Husovic postigao nova dva pogotka za svoju ekipu, te se učvrstio na listi najboljeg strijelca lige sa 15 postignutih pogodaka (3 pogotka po utakmici).

ZAMM mC je bio favorit u utakmici protiv ekipe Sarix Pozitiva, ali niko nije očekivao da će Pozitivci doživjeti pravi potop i da će utakmicu završiti sa sedam pogodaka u svojoj mreži. Edin Mujezinović je sa tri postignuta pogotka vodio svoju ekipu do nove pobjede kojom se ZAMM mC probio na drugo mjesto grupe A.

Slobodna je bila ekipa Hitna Pomoć Pozitiv.

FAIR PLAY JE OK-ej!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top