Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Odigrane prve dvije utakmice četvrtfinala BH Telecom Malonogometne lige Fair play

Odigrane prve dvije utakmice četvrtfinala BH Telecom Malonogometne lige Fair play

U nedjelju, 20.03.2016. godine, odigrane su prve dvije utakmice četvrtfinala BH Telecom Malonogometne lige Fair play . Postignuti su sljedeći rezultati : Balmed Dobrinja V : SD Nedžarići Zamm mC ( 1:2); MNK 11. Juli Srebrenica : Buća Potok Saplast ( 1 :2)
Prve utakmice ¼ finala MLFP su donijele dobar fudbal i mnogo uzbuđenja za učesnike i gledaoce.
Prva utakmica između Balmeda i SD Nedžarića je garantovala dobar fudbal jer su obje ekipe pokazale dobru formu u zadnjih nekoliko utakmica. Balmed je u utakmicu ušao značajno oslabljen neigranjem nekoliko ključnih igrača dok su sa druge strane SD Nedžarići bili u kompletnom sastavu. Važnost utakmice je uticala na nekoliko prvih minuta te su obje ekipe ušle sa dosta opreza. Primarno je bilo sačuvati svoju gol i čekati grešku protivnika. Na nesreću ekipe Balmeda prva neopreznost u prvom poluvremenu je kažnenja golom tako da se na odmor otišlo pri vodstvu SD Nedžarića.

U nastavku, Balmed je ušao dosta angažovanije i sa većim rizikom. Poslije neiskorištenih nekoliko prilika od strane Balmeda, uslijedila je brza kontra Nedžarića koja je rezlutirala pogotkom u mreži Balmeda. Do kraja utakmice Balmed je uspio smanjiti rezultat ali do izjednačenja i preokreta nisu uspjeli doći.
U drugoj utakmici, sastale su se ekipe MNK 11. Juli i Buća Potoka. Buća Potok je prije utakmice imao ulogu favorita te iskustvo igranja četvrfinala. Bez obzira što je sa druge strane stajao aktuleni prvak MLFP, MNK 11. Juli je igrao dosta hrabro i bez prevelikog respekta. Vodstvo od dva gola koji su stvorili popularni Bučačosi iz prvog poluvremena je bio prevelik rezultat za momke iz Srebrenice te su do kraja utakmice uspjeli smanjiti vodstvo ali više od toga nisu mogli.

Prije same utakmice SU Fair Play je zajedno sa ekipom MNK 11. Juli Srebrenica i ostalim učesnicima, na dostojanstven način se prisjetio genocida u Srebrenici sa porukom da se nikad ne zaboravi taj strašni zločin.

Odigrane su utakmice u Junior cup-u:

11. Juli Srebrenica junior : Građevinsko- geodetska škola 2:0

Elektron : Prva Bošnjačka gimnazija 3: 0

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com