Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Od sad Radio BIR možete slušati i u Goraždu (95,9), Travnika (96,5) i Srebreniku (95,4)

Od sad Radio BIR možete slušati i u Goraždu (95,9), Travnika (96,5) i Srebreniku (95,4)

Radio BIR ove sedmice proširio je zonu pokrivenosti signalom na područje Goražda (95,9), Travnika (96,5), te Srebrenika (95,4).

Nakon proširenja zone pokrivenosti na ova područja, prema riječima direktora RTV IZ BIR Nedima Hrbata, u planu su novi investicijski zahvati i dalje aktivnosti na širenju frekvencija Radija BIR.

Veliki problem predstavlja činjenica da još uvijek nije raspisan tender za nove frekvencije.

“Učinit ćemo sve što možemo da signal Radija BIR stigne na područja koja još uvijek ne pokrivamo signalom. Očekivali smo tender ove godine, nažalost, tendera nije bilo i stoga moramo iznalaziti nove mogućnosti. Zvanični odgovor je da za provođenje tendera nisu stvoreni uslovi. Od prethodnog tendera je prošlo osam godina, i mi više ne možemo čekati. Također, potrudit ćemo se da signalom pokrijemo i “džepove” na kojima bilježimo probleme sa čujnošću”.

“Ovo je prvi korak u širenju frekventne mreže i poboljšanju postojećih resursa. Na početku godine kazali smo da ćemo učiniti sve da proširimo zonu pokrivenosti, i evo, malo po malo obećanja koja smo dali i ispunjavamo. Na ovome nećemo stati, idemo dalje, već naredne sedmice”, kaže direktor Hrbat.

Dok Radio BIR ne dođe u Vaš grad, program Radija možete slušati na adresi www.bir.ba, putem android aplikacije, te putem IPTV i kablovskih operatera u BiH i dijaspori.

BIR.ba

 


Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top