Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Od 26. septembra u Sarajevu počinje Juventus akademija

Od 26. septembra u Sarajevu počinje Juventus akademija

Sa djecom će raditi domaći treneri koji će biti pod budnim okom italijanskih trenera, čiji je posao da kontrolišu rad akademije, kako trenerskog, tako i organizacionog dijela, kaže portparol akademije Ahmetović Piše: Dejan Maksimović

Od 26. septembra u Sarajevu će s radom početi Juventus akademija u organizaciji Birr group. Djeca koja budu pohađala akademiju treniraće na terenu u Centru za edukaciji i sport “Safet Zajko”. Prema riječima Melvina Ahmetovića, portparola Birr group i Juventus akademije, ove godine će biti između 30 i 40 polaznika, piše Anadolu Agency (AA).

“Nakon Juventusovog kampa koji je održan u Sarajevo od 22. do 27. augusta nastavljamo s Juventus projektima u BiH. Tako ćemo od 26. septembra krenuti s oficijelnom Juventus akademijom u Centru ‘Safet Zajko’. Kamp je sedmodnevno iskustvo za djecu, dok će akademija biti cjelogodišnji projekt. U suštini, Juventus akademija znači da je ovo omladinska škola torinskog kluba u Sarajevu”, kaže Ahmetović i dodaje:

“Očekujemo za početak 30 do 40 djece koja će trenirati. To je realni početni broj s tendencijom da taj broj postepeno raste iz mjeseca u mjesec, a kasnije iz godine u godinu. Nadamo se da ćemo početkom sljedeće godine imati od 90 do 100 djece. Sa djecom će raditi domaći treneri koji će biti pod budnim okom italijanskih trenera, čiji je posao da kontrolišu rad akademije, kako trenerskog, tako i organizacionog dijela.”

Djeca će u Juventus akademiji trenirati tri puta sedmično, a planirano je da povremeno igraju utakmice tokom vikenda. Važno je naglasiti da će moći trenirati ujutru ili poslijepodne, u zavisnosti od toga koja su smjena u školi.

Sa djecom će raditi tri domaća trenera, jer Juventus kroz svoje projekte daje šansu mladim generacijama da se edukuju i napreduju.

“I mi smo se odlučili za tri mlada trenera koji će raditi u Juventus akademiji, koji su već u kampu bili asistenti trenerima što su došli iz Italije. To su treneri sa završenim Fakultetom sporta i koji imaju određeno iskustvo u radu s djecom”, priča Ahmetović.

U Sarajevu će boraviti i Marco de Gortes, koji će biti zadužen za nadgledanje rada akademije, a on je specijalni predstavnik Juventusa za regiju Evrope i Srednjeg istoka.

Prema Ahmetovićem riječima, ove godine je teško očekivati da će neka od fudbalskih zvijezda Juventusa posjetiti sarajevsku akademiju, kako bi je dodatno promovisali.

Juventus akademija u Sarajevu prva je u regiji Zapadnog Balkana, a plan je da se otvori po jedna u svim zemljama bivše SFR Jugoslavije.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top