Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Od 10. maja nova linija Turkish Airlinesa: Let Istanbul – Dubrovnik promotivno za 99 dolara

Od 10. maja nova linija Turkish Airlinesa: Let Istanbul – Dubrovnik promotivno za 99 dolara

Letovi sa istanbulskog aerodroma “Ataturk” ka Dubrovniku počet će 10. maja ove godine i avioni na toj liniji će saobraćati tri puta sedmično  Turska aviokompanija Turkish Airlines najavila je novu avioliniju na reaciji Istanbul –Dubrovnik, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju kompanije se navodi da će letovi sa istanbulskog aerodroma “Ataturk” ka Dubrovniku početi 10. maja ove godine i da će avioni na toj liniji saobraćati tri puta sedmično.

Promotivne cijene leta na relaciji Istanbul – Dubrovnik će iznositi 99 dolara, uključujući aerodromske takse i poreze.

Dubrovnik je drugi hrvatski grad u koji će iz Istanbula letjeti avioni Turskish Airlinesa, jer je ranije uvedena redovna linija za Zagreb.

Turkish Airlines nastavlja sa širenjem mreže letova na globalnom nivou. U posljednjam kvartalu 2014. godine ta kompanija povećala je broj destinacija letenja sa 265 na 284, od kojih je 49 domaćih i 235 inozemnih destinacija u ukupno 113 zemalja. Prošle godine je Turskish Airlines povećao i putnički kapacitet za 13,6 posto i tokom godine ostvario transport 61,2 miliona putnika.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top