Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Obilježen 6. august Dan grada Cazina

Obilježen 6. august Dan grada Cazina

Svečano i uz kulturno- umjetnički program Cazinjani su obilježili 6.august- Dan Grada. Čestitajući sugrađanima, gradonačelnik mr. Nermin Ogrešević je istaknuo da je iza njih jedna radna godina s dosta vrijednih projekata, a da će tako biti nastavljeno i u budućnosti jer Cazin ima za cilj ostvariti sve ono što će ovu sredinu učiniti naprednom i razvijenom u svakom pogledu.

Učiniti Cazin mjestom ugodnog i kvalitetnog življenja

„Već više od decenije ispunjavamo zadatak čiji je krajnji cilj učiniti Cazin mjestom ugodnog i kvalitetnog življenja svakog njegovog građanina. U okolnostima kakve imamo to jeste težak zadatak, ali zajedničkim radom, ne odustajanjem od ciljeva i na kraju s ljubavlju prema onom što je naše, mi to možemo postići. Stalno smo na raspolaganju građanima, a naši građani su sigurno i aktivni i marljivi i to je formula uspjeha koju trebamo slijediti“, istaknuo je gradonačelnik.

Čestitku Cazinjanima uputio je i ratni komandant Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine general Atif Dudaković. Povlačeći paralelu između vremena posljednje agresije na našu zemlju i današnjeg vremena, general Dudaković je istaknuo da se Bosna i Hercegovina i danas brani i da su oružje današnjice novi projekti i rad u svakom segmentu izgradnje države.

U svečanom dijelu programa nastupili su mali članovi Plesnog kluba Enigma. Pod stručnom palicom voditeljice Emine Škrlec, mališani iz „Enigme“ još jednom su pokazali šta znaju i osvojili pažnju prisutnih.

Bogat kulturno-umjetnički program

Standardno na razini zadatka bili su i članovi Kulturno- umjetničkog društva „Hasan Mujezinović“, a njihovi voditelji Ševal Salkić i Rusmira Hadžić za Dan Grada Cazina su se potrudili predstaviti sve grupe i najljepše koreografije. Dvije sevdalinke izvela je i Cazinjanka s australskom adresom Jasna Dolić, a vrhunske interpretatorske sposobnosti dostojne svake pozornice potvrdio je još jednom Cazinjanin Isak Malkoč, u pratnji Nermina Delanovića.

Svečanost je završena čestitkama najdražem Gradu i željom da i naredni 6.august dočekamo u miru, ljepšem i bogatijem Cazinu.

Za Akos.ba Fahrudin Vojić

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top