Vi ste ovdje
Home > Ostalo > Obavijesti > Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u Mostaru

Obilježavanje Dana nezavisnosti BiH u Mostaru

mostar-stari most

“Uloga i značaj Patriotske lige BiH na realizaciji Referenduma o nezavisnosti Republike Bosne i Hercegovine 1. marta 1992. godine” naziv je teme okruglog stola koji će se održati u četvrtak, 28. februara, u Centru za kulturu Mostar, s početkom u 10 sati, u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Naime, na osnovu Zaključaka Skupštine Regionalnog saveza Udruženja boraca “Patriotske lige BiH” Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) održane u Mostaru, 18. februara, ove godine, radna grupa pripremila je koncept projekta održavanja okruglog stola na spomenutu temu.

“Okrugli stol je javna rasprava nakon uvida u iznesene činjenice da je patriotizam za suverenu BiH došao do izražaja organiziranim radom političkih stranaka, Islamske zajednice, Patriotske lige BiH, Službe državne sigurnosti i Centra javne sigurnosti, kao i Povjereništva predstavnika izbornog zakonodavnog tijela i drugih u sistemu organiziranja i pripremanja Referenduma”, kazali su iz Patriotske lige Hercegovine.

Na okruglom stolu će sudjelovati Avdo Hebib, Halil Maksumić, Mezdžida Kreso, Seid ef. Smajkić, Edin Mušić, Muhamed Taslidža, Zikrija Đonko i drugi, a sam program obilježavanja Dana nezavisnosti BiH počinje okupljanjem u Liska haremu, u četvrtak, u 9 sati.

Nakon okruglog stola bit će održano svečano druženje te izjave za medije u 11.30 sati, dok će odlazak na Šehitluke, polaganje cvijeća i odavanje počasti Šehidima i poginulim borcima biti upriličeno u 13 sati, saopšteno je iz Patriotske lige Hercegovine.

FENA

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top