Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > Obilježavanje 557. godišnjice Novog Pazara: Namjlađi grad u Evropi

Obilježavanje 557. godišnjice Novog Pazara: Namjlađi grad u Evropi

– Novi Pazar svoj rođendan obilježava u znaku mladosti, gradonačelnik Nihat Biševac će kuhati, služiti i piti kahvu sa sugrađanima 

Otvaranjem izmijenjene stalne postavke u Muzeju Ras, izložbe “Bujrum u Novi Pazar i sajma starih zanata i rukotvorina “Pazar na dar” danas je u centru grada počelo obilježavanje 557. godišnjice Novog Pazara. U povodu 20. aprila, Dana Novog Pazara, tokom ove sedmice biće održano niz zabavnih, scenskih, kulturnih i sportskih događaja.

Ovodišnja proslava Dana Novog Pazara biće u znaku mladih, po čemu se Novi Pazar izdvaja od drugih gradova u regiji.

Iz kabineta gradonačelnika Novog Pazara su rekli da će za sve sugrađane i goste, svih uzrasta, tokom ove sedmice biti niz zanimljivih sadržaja i događaja. “Karneval mladih” i “Kahva s gradonačelnikom”, u petak, 20. aprila će, kažu, biti posebno interesantna.

“Novi Pazar je namjlađi grad u Evropi i na Dan grada građani Novog Pazara će imati priliku da vide karneval mladosti u kojem će učenici osnovnih i srednjih škola, koji su učestvovali na Festivali stvaralaštva mladih, jednim od najvećih amaterskih festivala na Balkanu, prodefilovati centralnim ulicama i sve će se to zvršiti zajedničkom žurkom na stejdžu koji će za njih biti pripremljen”, rekao je član kabineta gradonačelnika Novog Pazara, Elmir Habibović.

Jedna od novina, što će biti i po prvi put u regiji, jeste da će gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac na Dan grada kuhati i služiti kahvu svojim sugrađanima.

“Gradonačelnik će sam kuhati i služiti kafu, a onda će sjesti i ćaskati sa svojim sugrađanima”, najavio je Habibović, izrazivši očekivanje da će veliki broj građana prisustvovati ovoj manifestaciji.

On je dodao da je obilježavanje 557. godišnjice osnivanja Novog Pazara, zvanično počelo juče, opet simbolično, rukometnim turnirom djevojčica čime se, kako je kazao, htjelo pokazati koliko su djeca i dame važne u Novom Pazaru.

U realizaciji proslave biće uključene gotovo sve gradske ustanove i preduzeća. Za petak, 20. aprila, zakazana je i Svečana sjednica Skupštine grada Novog Pazara na kojoj će biti dodijeljene nagrade zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top