Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Obilježavanje 19. juna Međunarodnog dana borbe protiv seksualnog nasilja u konfliktu

Obilježavanje 19. juna Međunarodnog dana borbe protiv seksualnog nasilja u konfliktu

Udruženje „Medica“ Zenica je pokrenulo kampanju obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv seksualnog nasilja u konfliktu, 19. juni. Kampanjom “jedna haljina/odjevni predmet” pozivaju na solidarnost sa ženama preživjelim ratno seksualno nasilje, u BiH ali i šire u svijetu.

U pozivu građanima da se pridruže akciji ističu da “poklanjanjem vaše jedne haljine ili odjevnog predmeta doprinosite izložbi koja ce se održati u Ženevi, 29.06.2017. godine i kada će organizatori pokušati darovane haljine/odjevne predmete prodati a sredstva usmjeriti za potrebe žena preživjelih ratnog seksualnog nasilja.”

Vaše haljine/odjevne predmete možete dostaviti u „Medicu“ Zenica, Krivače 40 svakim radnim danom od 7.30 – 17.00h do 20.06.2017.

Udruženje „Medica“ Zenica koja od 1993.godine pa sve do danas kontinuirano radi i pruža sveobuhvatnu podršku i pomoć preživjelima ratnog silovanja i seksualnog nasilja, te se zalaže za smanjenje stigmatizacije koja je usmjerena ka preživjelima, i ove godine u saradnji sa preživjelima ratnog silovanja i seksualnog nasilja.

Radio BIR

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top