Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Obećanje ispunjeno: Zlatna medalja treći put na SP u sjedećoj odbojci

Obećanje ispunjeno: Zlatna medalja treći put na SP u sjedećoj odbojci

Dramatičan četvrti set za bh. odbojkaše

Reprezentacija u sjedećoj odbojci savladala je selekciju Brazila 3:1, te tako osvojila zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u poljskom gradu Elblagu, javlja bh. novinska agencija Patria.

Nastupilo je 16 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe. Reprezentacija BiH bila je svrstana u grupu C sa selekcijama Brazila, Hrvatske i Kazahstana.

Prvu utakmicu odigrali su 15. juna protiv Kazahstana pobjedom 3:0, 16. juna protiv selekcije Brazila također 3:0, 17. juna protiv Hrvatske istim rezultatom. Nakon jednog slobodnog dana igrali su četvrtinu finala s Njemačkom 3:1, a jučer su u polufinalu igrali sa selekcijom Egipta i pobijedili ih sa 3:0, a danas su ponovo porazili selekciju Brazila.

Za Bosnu i Hercegovinu u Poljskoj su igrali: Sabahudin Delalić (kapiten), Asim Medić, Dževad Hamzić, Adnan Manko, Safet Alibašić, Ismet Godinjak, Mirzet Duran, Nizam Čančar, Benis Kadrić, Adnan Kešmer, Ermin Jusufović i Muhamed Kapetanović, pod rukovodstvom selektora Mirze Hrustemovića, javlja NAP.

Čestitamo našim odbojkašima, a svi oni koji ih žele dočekati mogu to učiniti sutra na Sarajevskom aerodromu u 12:25 kada je predviđen povratak iz Poljske, javlja Patria.

 

nap.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com