Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Novo Sarajevo: Počinje izgradnja ambulante vrijedne dva miliona KM

Novo Sarajevo: Počinje izgradnja ambulante vrijedne dva miliona KM

Vrijednost projekta je 1,4 miliona maraka, a završetak gradnje ugovoren je za 280 radnih dana. Prilikom potpisivanja ugovora istaknuto je da će ambulanta biti otvorena naredne godine, a u sklopu ambulante bit će izgrađene i prostorije za potrebe mjesne zajednice.

Načelnik Koldžo je istakao da je ova ambulanta trebala biti izgrađena prije nekoliko godina, ali zbog velikih administrativnih i pravnih problema radovi na izgradnji počinju tek za nekoliko dana.

– Imali smo trogodišnji spor na sudu, jer su se žalili vlasnici zemlje na već davno isplaćenu naknadu. Sud je konačno presudio u korist Općine i sada je najvažnije da će Hrasno Brdo dobiti najsavremeniju ambulantu. Bit će i 950 kvadratnih metara korisnog prostora. Objekat će biti izgrađen kaskadno suteren, prizemlje i sprat i bit će lift za osam osoba i nakon opremanja ovaj projekat će koštati oko dva miliona maraka – kazao je Koldžo.

U drugom dijelu objekta bit će prostorije mjesne zajednice i nekoliko komercionalnih sadržaja. U planu je pošta i apoteka sa pomoćnim prostorom, sopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top