Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Novi proizvodi za 115 godina Klasa

Novi proizvodi za 115 godina Klasa

Klas je danas, kako je istaknuto, jedan od vodećih proizvođača u mlinsko-pekarskoj industriji u BiH, a tim putem će i nastaviti te su najavljeni novi proizvodi ali i osvajanje novih tržišta.

Foto: Dženan KRIJEŠTORAC - Novi proizvodi za 115. godina Klasa
Foto: Dženan KRIJEŠTORAC

– 115 godina je impozantan periodu kojem je Klas prošao kroz različite faze napredovanja. Ipak, 115 godina postojanja je ujedno odgovornost i ponos. Obaveza je to prema našim vjernim potrošačima, koje ćemo ove godine nagraditi sa 20-ak novih proizvoda, a odgovornost prema svima onima koji su učestvovali u izgradnji Klasa, kazao je Nihad Imširović, direktor Klasa, dodajući kako su glavna prednost Klasa njegovi uposlenici bez kojih ne bi ni bilo Klasa.

Konferencija je bila prilika na kratko podsjećanje na istoriju Klasa, te je navedeno kako je inicijativa za izgradnju Paromlina pokrenuta 1902, dok je 1957. otvorena Velepekara, kao prva industrijska pekara u Sarajevu.

Foto: Klas - Novi proizvodi za 115. godina Klasa
Foto: Klas

– U povodu ovog jubileja u pripremi je i Monografije Klasa autora Alije Šabanovića, kroz koju će biti prikazana istorija razvoja mlinarstva i pekarstva u BiH, istakla je Irmela Cero iz marketinga Klasa, naglašavajući podatak da su dosada Klas i njegovi pravni prethodnici proizveli više od 7 miliona tona hrane.

Foto: Klas - Novi proizvodi za 115. godina Klasa
Foto: Klas

U planu za ovu godinu Klas ima lansiranje novih proizvoda poput poznatog svjetskog slatkiša – Macarons, ali i redizajn poznatih Klasovih brendova kao što je tahan-halve.

Ni kupci neće biti zanemareni te su u planu aktivnosti sa kupcima po regijama, promotivne aktivnosti uz instant nagrade na prodajnim mjestima, promocija tradicionalnih proizvoda u saradnji sa udruženjima žena i penzionera, ali i nagrađivanje lojalnosti kupaca – kroz vlastite maloprodajne objekte.

oslobodjenje.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com