Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Novi pogon Preventa i radna mjesta u Srebrenici

Novi pogon Preventa i radna mjesta u Srebrenici

Savjetnik za privredu u opštini Srebrenica Ćazim Salimović rekao je Srni da će do kraja novembra zvanično biti otvoren proizvodni pogon kompanije Prevent u Potočarima, gdje se probna proizvodnja obavlja već nekoliko mjeseci i zaposlenje je dobilo oko 70 radnika.

“Već u idućoj godini planirano je proširenje fabričkih kapaciteta, ali i proizvodnog programa i zapošljavanje još 40 radnika u tom kolektivu”, istakao je Salimović.

On je naveo da se planiranom dinamikom izvode radovi na izgradnji hale za fabriku pomfrita, za šta su investitori iz BiH i Azerbejdžana obezbijedili oko sedam miliona KM.

Salimović precizira da ova fabrika treba da bude izgrađena i opremljena do sredine naredne godine, kada je predviđen njen početak rada.

“U toj fabrici zaposlenje će dobiti 45 radnika, dok će u drugoj fazi biti proširen proizvodni program i stvoreni uslovi za zapošljavanje još oko 20 radnika”, rekao je Salimović.

On je najavio da će u idućem mjesecu biti položen kamen-temeljac i da treba da počnu planirani radovi na izgradnji objekta za novu fabriku metalske industrije u Skelanima u kojoj će biti zaposleno 20 radnika.

Lokacija za tu fabriku i još nekoliko mini pogona već je kupljena i tu treba du bude formirana mini industrijska zona. Salimović ističe da je potrebna dokumentacija za izgradnju fabrike pripremljena i sve saglasnosti dobijene.

Salimović tvrdi da već postoji tržište da će se metalni elementi koji se budu proizvodili u fabrici u Skelanima izvoziti u Njemačku.

 

ekapija.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top