Vijesti iz svijeta

Novi Pazar: Pokrenuta humanitarna akcija „Sandžak za Palestinu“

Od prikupljenog novca biće obezbeđeni prehrambeni paketi, novčana pomoć za najugroženije, plaćanje smeštaja za one kojima su domovi porušeni u poslednjim vazdušnim napadima, izgradnja postrojenja sa pijaćom vodom i kupovina lekova i ambulantnih vozila za bolnice u Pojasu Gaze

Humanitarna organizacija „Svetionik“ pridružila se globalnoj kampanji Federacije udruženja koja cene ljude (IDDEF) iz Republike Turske, za urgentnu pomoć Palestincima u Pojasu Gaze.

U akciju “Sandžak za Palestinu” koju je pokrenula Humanitarna organizacija “Svetionik”, uključeno je više humanitarnih organizacija koja deluju u Sandžaku s ciljem da se u zemljama u kojima se kampanja sprovodi prikupe sredstva u iznosu od 1.500.000 evra.

„U poslednjim napadima agresora na Pojas Gaze, mnogi Palestinci ostali su bez doma. Potrebna im je pomoć celog muslimanskog sveta, ostali slabo mare za događaje u Palestini. Novac koji se prikupi u akciji koja je urgentna i koja će kratko trajati, koristiće za hranu, lekove i obnove porušenih kuća. Akcijom ‘Sandžak za Palestinu’ želimo da se priključimo kampanji koju je pokrenula organizacija IDDEF iz Republike Turske, da uputimo stvarnu pomoć i pokažemo da Palestina nije sama“, rekao je za AA predsednik novopazarske Humanitarne organizacije „Svetionik“ Mirza Aličković.

Aličković je pozvao ostale organizacije iz Sandžaka i svoje sunarodnike da se odazovu pozivu za hitnu pomoć namučenom narodu Palestine.

„U ovoj akciji moramo biti zajedno. Pozivam sve organizacije, pojedince i kompanije u Sandžaku da delujemo jedinstveno, s ciljem prikupljanja novčanih sredstava za konkretnu pomoć našoj braći i sestrama. Organizacija IDDEF ima predstavništvo u Pojasu Gaze i dugo pomaže narodu Palestine, dostavljajući im humanitarnu pomoć. Rad ove organizacije je daleko poznat pa smo se zbog velike reputacije koju imaju mi priključili baš njihovoj kampanji. Novčana sredstva koja prikupimo, uz njihovo posredovanje biće isporučena direktno stanovnicima Palestine“, dodao je Aličković.

Kako je rečeno, od prikupljenog novca planira se, između ostalog, kupovina prehrambenih paketa, novčana pomoć za najugroženije, finansiranje smeštaja za porodice čiji su domovi porušeni, kupovina lekova i naftnih derivata za osam bolnica u Pojasu Gaze, kupovina ambulantnih vozila te izgradnja postrojenja sa pijaćom vodom.

Podsetimo, nedavno je u centru Novog Pazara održan veliki skup podrške narodu Palestine, mirnom protestu prisustvovalo je više stotina osoba.

akos.ba

Povezani članci

Back to top button