Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Novi Grad Sarajevo: Javno preduzeće “Lokom” primjer uspješnog poslovanja

Novi Grad Sarajevo: Javno preduzeće “Lokom” primjer uspješnog poslovanja

Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo na posljednjoj sjednici jednoglasno je usvojilo izvještaj o poslovanju za 2013. godinu Javnog preduzeća “Lokom” d.o.o. Općine Novi Grad, koje je u toj godini ostvarilo ukupan prihod od 814.750 KM, što je u odnosu na isti period 2012. više za 125.388 KM.
 

Poredeći ga s drugim javnim preduzećima, vijećnici su istakli da je ono dobar primjer drugima kako jedno javno preduzeće uz dosta uloženog truda može pozitivno poslovati, uprkos teškoj ekonomskoj situaciji.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća “Lokom” Ramiz Duraković kazao je da su organizirajući brojne sportske, kulturne i druge manifestacije uspjeli privući veliki broj sportskih klubova, udruženja, kao i grupnih i pojedinačnih korisnika, što je po njihovim evidencijama iznosilo oko 200.000 posjetilaca u toku 2013.

– Taj broj posjetilaca upotpunjen je s još 20.000 posjetilaca ‘Parka šuma Mojmilo’ – istakao je Duraković, dodajući da je u navedenom periodu Općina smanjila finansiranje tog preduzeća sa 400.000 KM na 300.000 KM.

Duraković je potcrtao da su troškovi naknada Nadzornom odboru smanjeni za 42,66 posto, a troškovi naknade Odboru za reviziju za 25,43 posto, te da je takvim načinom poslovanja uprava zaustavila daljnje urušavanje preduzeća koje je 2012. završilo s gubitkom od 111.379 KM, saopćeno je iz Pres-službe Općine Novi Grad Sarajevo.

 

FENA

 

 
 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top