Vi ste ovdje
Home > Kultura i tradicija > Književni kutak > Novi broj: Preporodov prilog “Jedna si jedina, moja domovina”

Novi broj: Preporodov prilog “Jedna si jedina, moja domovina”

Preporodov prilog u broju od 01. marta 2016. godine posvećen je Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Autor priloga Safer Muminović na četiri stranice, uz prigodne ilustracije, predstavio je ključne historijske etape razvoja i kontinuiteta Bosne i Hercegovine i njene teritorijalne cjelovitosti.

Preporod objavljuje integralni tekst Fetve Vijeća muftija o mahrami te izvještaj sa sjednice Vijeća muftija na kojoj se raspravljalo o vainstitucionalnom djelovanju pojedinaca i grupa.

Preporod pita treba li liječenje Kur’anom staviti u nadležnost IZ, ukazuje na potencijalne teme i probleme o kojima bi se trebalo više razgovarati i za koje muslimani pokazuju veći interes.

Muftija tuzlanski Vahid ef. Fazlović piše o džematu kao simbolu i osnovi našega zajedništva, dok Muharem ef. Omerdić naglašava da je danas jedinstvo džemata aktuelnije nego ikada.

Osobe s oštećenim sluhom govore o svojim vjerskim potrebama i očekivanjima od Islamske zajednice. Preporod donosi analizu o tokovima bošnjačko-muslimanske svijesti na temelju objavljenih tekstova u Glasniku, te upozorava na alarmantnu činjenicu o tihom odlasku Bošnjaka iz entiteta RS na primjeru Prnjavora.

Vijesti iz Islamske zajednice i medžlisa, islamskog svijeta i bošnjačke dijaspore zauzimaju značajan dio i u ovom broju Preporoda.

Preporod je dostupan na kioscima širom Bosne i Hercegovine.

preporod.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top