Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Nova «Winter edition»: Zima, zima, e pa šta je sa Oazom vesela je!

Nova «Winter edition»: Zima, zima, e pa šta je sa Oazom vesela je!

Bosanskohercegovačka voda Oaza plasirala je na tržište novu «Winter edition» sa etiketama koje pozivaju na izlazak na snijeg i uživanje u ljepoti zime. Etikete su redizajnirane motivima zimskih sportova, a «voda koja osvaja» želi na ovaj način dati svoj doprinos promociji zdravog života, sporta i druženja.

Tokom januara djeca u pet bosanskohercegovačkih gradova pravit će «Snješka bijelića» sa Oazom.

«Prošle godine smo u ova doba producirali editorijal u zimskom ruhu, u kojem su učestvovala zaštitna lica kampanje «Voda koja osvaja», djevojčica  Elena Nina Vidaković, profesorica sporta i instruktorica fitnesa Lejla Šabić, i manekenka Džejla Glavović. Ove godine smo sa počektom zimske sezone fokus usmjerili na sport, aktivan i zdrav život, te na druženje s djecom ”, navode iz Oaze.

U promociji zdravog života i zdravih navika prije svega kod djece, predviđeno je da u vrtićima zajedno sa djecom osjetimo čar pravih zima uz snijeg, igru, sankanje, skijanje, i nezaobilaznog “Snješka Bijelića”. U pet  gradova Bosne i Hercegovine, Tešnju, Tuzli, Mostaru, Zenici i Bihaću, u tamošnjim vrtićima tokom januara grupe djece će praviti najvećeg „Snješka bijelića“ za kojeg je potrebno da se iskoristi bar jedna boca Oaze. Za tri vrtića koja naprave najvećeg snjegovića uslijedit će nagrade.

Izvorište vode Oaza nalazi se na mjestu izolovanom od savremenih zagađenja. Geografska istraživanja pokazuju izvanrednu nepropusnu strukturu zemljišta, štiteći podzemne vode od površinskog zagađenja. Prirodna zaštićenost podzemnih voda je jedna od osnovnih prednosti kvaliteta vode. Oaza je visokokvalitetna voda za piće sa odličnim organoleptičkim, fizičko – hemijskim i biološkim karakteristikama. Voda Oaza ima idealno izbalansiran odnos minerala, naročito kalcijuma i magnezija koji su veoma bitni za ljudski organizam.

Zbog brze apsorpcije vode u organizmu, voda Oaza posebno se preporučuje sportistima i osobama koje se izlažu teškim fizičkim poslovima.

Oaza je do sada na američkom „Berkeley Springs International Water Tasting Awards“ ocijenjena najprije zlatnom medaljom 1998., zatim srebrenom medaljom 2000., potom  bronzanom medaljom 2001., te ponovo zlatnom medaljom 2002. godine, i srebrenom medaljom 2015. godine. Oaza je svojevremeno bila i na zvaničnom meniju “Bijele kuće”.

Voda koja osvaja!

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top