Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Nova investicija tešanjskog Koteksa: Otvaranje 50 novih radnih mjesta

Nova investicija tešanjskog Koteksa: Otvaranje 50 novih radnih mjesta

Kompanija Koteks iz Tešnja potpisala je prije nekoliko dana kupoprodajni ugovor sa Općinom Tešanj o kupovini zemljišta na lokalitetu industrijske zone Bukva u Tešnju, potvrdio je za Oslobođenje Haris Sejdić, vlasnik Koteksa. Prema njegovim riječima, Koteks je u industrijskoj zoni Bukva počeo graditi objekat površine tri hiljade kvadrata, ali im je nedostajalo prostora.

“Pošto je riječ o općinskoj industrijskoj zoni, ugovor smo potpisali sa načelnikom Općine Suadom Huskićem. Naime, objekat od tri hiljade kvadrata je sa jedne strane ceste, a sada smo sa druge strane kupili zemljište površine osam duluma kako bismo uvezali kompletan prostor “, istakao je Sejdić.

On je dodao da se Koteks potpisivanjem ugovora obavezao da će u narednom periodu investirati u proširenje proizvodnje, što će svakako i uraditi čim izgradnja objekta bude završena.

“Također, proširenjem proizvodnje zaposlit ćemo i nove radnike, a ugovorom je predviđeno zapošljavanje najmanje 50 radnika”, kazao je Sejdić, dodajući kako će novim zapošljavanjima broj radnika u Koteksu porasti na 350.

Koteks je vodeće preduzeće za otkup i preradu kože u Bosni i Hercegovini i regionu, a stalno nastoji proširiti svoju proizvodnju kao i tržišta na koja plasira proizvode.

Sajam

Tako je početkom marta ovo tešanjsko preduzeće prvi put izložilo proizvode iz oblasti namjenske industrije na 43. međunarodnom sajmu IWA Outdoor Classic 2016, koji se održao u Nürnbergu (Njemačka).

“S obzirom na to da smo prvi put učestvovali na ovom sajmu, mi smo izuzetno zadovoljni. Bilo je dosta interesa, kontakata, tako da smo ovih dana već ostvarili neke kontakte i očekujemo potencijalne kupce iz zapadne Evrope”, istakao je Sejdić.

Oslobđenje

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com