Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > NK Jedinstvo Bihać: Migranti su naši igrači i navijači

NK Jedinstvo Bihać: Migranti su naši igrači i navijači

Domaći i svjetski mediji svjedoče našem iskrenom odnosu prema Migrantima koji su naši igrači i navijači, sa njima dijelimo svakondnevnicu, snove i želje, čemu svjedoče i utakmice NK Jedinstvo Bihać, u Prvoj ligi FBiH 2018.-2019. (u prilogu foto i video prilog AJB, o zajedničkom igranju i navijanju:

“Mi, Krajišnici, otvorili smo svoje kapije i raširili ruke za nevoljnike, a tako i NK Jedinstvo je otvorilo svoja vrata i ponudilo istima da utjehu, nadu i sreću pronađu navijajući, trenirajući i igrajući za naš klub od najmlađih uzrasta omladinske škole do A tima”. Adnan Bajrić PR menadžer NKJ.

S tim u vezi, takav odnos Grada Bihaća i NK Jedinstvo prepoznat je i biće nagrađen, Vlada Velike Britanije će posredstvom Međunarodne organizacije za migracije (IOM) i u saradnji s Gradom Bihaćem financirati rekonstrukciju svlačionica i krova na stadionu Nogometnog kluba Jedinstvo, u šta će biti uloženo više od 200.000 KM.

“Izuzetno značajan projekt za nas, s obzirom na to da dobijamo potpuno nove svlačionice po UEFA–inim standardima, a sanirat ćemo i krov na velikoj tribini. Radovi su u toku i planirano je da se sve završi do kraja ovog mjeseca”, rekao je predsjednik Nogometnog kluba Jedinstvo Aldin Kulenović.

Prema dosadašnjim izjavama predstavnika Međunarodne organizacije za migracije (IOM), ovo je još jedan u nizu projekata kojima se saniraju eventualne posljedice migracijskog procesa, odnosno neki način zahvale lokalnom stanovništvu koje je prihvatilo ljude u nevolji.

“Neću ništa novo reći, ako kažem da su Jedinstvo i sva njegova imovina dugogodišnji problem grada. Klub je zaista dugo vremena u financijskim problemima, pa je onda sasvim jasno da je bilo kakva pomoć dobrodošla”, riječi su direktora kluba Ibrahima Dizdarevića.

Članovi Uprave kluba istakli su i kako se realiziraju još neki manji infrastrukturni projekti, poput sanacije ograde i ulaza na stadion.

Posebno je apostrofirana reorganizacija nogometne škole, u koju će se u saradnji s IOM-om uključiti i zainteresirana djeca iz migrantskih porodica koja borave u prihvatnim kampovima u Bihaću.

“Nadam se da će i ovaj projekat dati rezultate, a ako ništa mi djecu ćemo socijalno izjednačiti. Nismo sretni zbog onog što se njima dešava, ali ni zbog svega ružnog što se dešava u našem gradu. Znamo da nisu svi isti i zato ćemo se u Jedinstvu potruditi da osiguramo toj djeci lijepa sjećanja na Bihać”, dodao je klupski direktor Dizdarević.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top