Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Niske temperature i zaleđeni kolovoz zahtjevaju opreznu vožnju

Niske temperature i zaleđeni kolovoz zahtjevaju opreznu vožnju

U sjeveroistočnim krajevima BiH vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle, a u jugozapadnim krajevima skreće se pažnja na povremeno jače udare vjetra

Zbog niskih jutarnjih temperatura u Bosni i Hercegovini upozorava se na mogući zaleđen kolovoz, posebno na zasjenjenim dijelovima puteva u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, javlja Anadolu Agency (AA).

U sjeveroistočnim krajevima vidljivost je mjestimično smanjena zbog magle, a u jugozapadnim krajevima skreće se pažnja na povremeno jače udare vjetra.

Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) vozačima se savjetuje opreznija vožnja i napominje da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje i zakonski obavezno.

Vozači koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava (M-15 Šuica-Livno) upozoravaju se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Podsjeća se da je zbog radova u Hrvatskoj i dalje obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top