Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz svijeta > New York: Ćamil Duraković gost Billa Clintona na godišnjem sastanku Clinton Global Initiative

New York: Ćamil Duraković gost Billa Clintona na godišnjem sastanku Clinton Global Initiative

Na poziv bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona, Ćamil Duraković, načelnik Opštine Srebrenica putuje u Ameriku, javlja Anadolu Agency (AA).

Naime, Bill Clinton, bivši američki predsjednik, pozvao je Ćamila Durakovića, načelnika Srebrenice, da učestvuje na specijalnoj plenarnoj diskusiji na godišnjem sastanku Clinton Global Initiative.

Jedan od najvećih događaja u nevladinom sektoru u svijetu, održaće se od 19. do 21. septembra u New Yorku.

Na proteklim godišnjim sastancima učestvovali su brojni svjetski politički i poslovni lideri među kojima i američki predsjednik Barack Obama, zatim Bill Gates, Jack Ma, Hilary Clinton i mnogi drugi.

“Bila mi je čast da budem s vama prošle godine u Srebrenici i bio sam duboko dirnut Vašim govorom….” piše između ostalog Bill Clinton u ličnom pismu kojim poziva načelnika Durakovića da učestvuje na Samitu.

O važnost ove plenarne diskusije u kojoj će učestovati pored načelnika Durakovića i premijer Republike Srbije Aleksandar Vučić, govori i činjenica da će Bill Clinton moderirati ovu diskusiju koja je najavljena pod naslovom “Pomirenje i zajedničko društvo.”

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top