Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Naša realnost: Na kladionice potrošeno 23 mil. KM u općini sa 10 000 punoljetnih

Naša realnost: Na kladionice potrošeno 23 mil. KM u općini sa 10 000 punoljetnih

U Sali Tursko-bosanskog kulturnog centra u Fojnici, sinoć (08.12), je održano predavanje „Klađenje-zlo koje nas uništava“ u organizaciji Udruženja „ATIK“
Sala je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a predavač je bio Harun Pašalić, profesor islamske teologije. Ukazano je na vjerske, moralne psihofizičke i društvene posljedice klađenja. Također, govorilo se je i o nemarnosti viših državnih instanci kada je u pitanju poštivanje zakonskih odredbi odnosno zabrana da maloljetnici ne smiju pristupiti kladionicama te nepoštivanju odredbe da se kladionice ne smiju nalaziti u krugu od 100 metara od javnih institucija (škola, opštine, domova zdravlja…).

Akcenat na ovom predavanju je stavljen na to da se godišnje u Fojnici na kladionice potroši oko 23 miliona KM što u gradu koji ima 10 hiljada punoljetnih stanovnika predstavlja godišnju potrošnju od 2300 KM po glavi stanovnika. Predavanju je prisustvovao i načelnik opštine Fojnica gosp. Sabahudin Klisura koji je predložio da se ovo predavanje održi u svakoj mjesnoj zajednici u Fojnici kako bi se podigla svijest o ovome zlu i danas, slobodno ćemo kazati, društvenom problemu broj jedan.

preporod.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top