Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Namještaj Divan iz Viteza: Sinonim za kvalitet, originalnost i pristupačnost

Namještaj Divan iz Viteza: Sinonim za kvalitet, originalnost i pristupačnost

Piše: Nedim Botić

Na Generalnom bh. sajmu ZEPS-u u Zenici se pored brojnih izlagača iz zemlje i regije, jasvnosti predstavila i renomirana Fabrika namještaja Divan iz Viteza. Ovo je samo jedna u nizu prezentacija njihove ponude, koja oduševljava pouzdanošću, kvalitetom, te pristupačnom cijenom na veliko zadovoljstvo kupaca i korisnika njihovih usluga. Redakcija portala Akos.ba je imala čast da posjeti njihov štand na ZEPS-u i uživa u prijatnom i konstruktivnom razgovoru s Alminom Jašarevićem, PR managerom Divana.

„Već duži niz godina Fabrika namještaja Divan predstavlja se na svim većim sajmovima u regiji kao što su oni u Sarajevu, Zagrebu i Splitu. Predstavili smo se i na sajmu u Kelnu, te na beogradskom sajmu namještaja na koji idemo i ove godine. Dolazak na ZEPS je samo nastavak promocije naših aktivnosti i rada, ali i iskazivanje podrške domaćim manifstacijama sličnog tipa. Smatramo da su ovo prava mjesta za dogovaranje i sklapanje mogućih saradnji i ugovora.“ naglasio je Almin Jašarević.

Fabrika namještaja Divan je nastala je 1988. godine pod nazivom “Namještaj Jašarević”, sa jednim uposlenikom i sa jednim proizvodnim segmentom, u malom skromnom prostoru. Postepeno su napredovali, povećavali proizvodne kapacitete te broj uposlenika. Firma je 1995. godine nastavila poslovati sa nešto izmjenjenim poslovnim programom koji je uključivao trgovinu, promet sirovom kožom kao i proizvodnju namještaja.

Danas se Divan svrstava u preduzeća srednje veličine sa preko šezdeset uposlenika. Fabrika se prostire na 6000 m2 prostora i ima konstantnu tendenciju rasta. Firma trenutno pokriva kompletno tržište Bosne i Hercegovine i tržište nekoliko susjednih zemalja (Crna Gora, Srbija, Hrvatska.)

„Proizvodi Divana su inspirisani modernim stilom življenja i posjeduju certifikate ovlaštenih certifikacijskih kuća u regionu. Važno je istaći da smo naše proizvode, garniture i njihove detalje zaštitili (patentirali) kod Instituta za zaštitu industrijskog dizajna. Time su naši proizvodi dobili dodatno na kvaliteti, a potrošači mogu biti sigurni da kupuju originalan i kvalitetan namještaj, vrhunske izrade. Naš cilj je izgradnja regionalnog brenda.“, istakao je Jašarević.

Fabrika namještaja Divan u svom asortimanu nudi veliki izbor stilskog namještaja po mjeri i bojama drveta. Divan posjeduje i vlastitu prodajnu mrežu kao i dostavu na teritoriji Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Pogledajte neke od modela i posjetite ih u prodajnim salonima u Vitezu (Travnička b.b. ) ili Zenici (Klopački put 97. ). Osim toga njihov namještaj je dostupan i u drugim salonima širom BiH putem njihovim distributera. Više informacija pogledajte na njihovoj stranici: www.divan.ba, ili Facebook profilu: https://www.facebook.com/NamjestajDivan

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top