Ekonomija

Nakon pritužbe kupaca Konzum povlači skijaške kacige za djecu

Kad iskoritimo građansko pravo monopolisti se drugačije ponašaju

 

 “Konzum je maksimalno posvećen brizi za sigurnost svojih kupaca. Stoga su odmah poduzete sve mjere provjere spomenutog proizvoda koji će Konzum preventivno povući sa tržišta i vratiti ga dobavljaču. Našim kupcima se izvinjavamo i pozivamo ih ukoliko žele da uz predočen račun iz Konzumove prodavnice vrate kupljeni sporni artikal uz povrat novca, navodi se u odgovoru na naš upit o skijaškim kacigama za djecu proizvedenim 2002. odnosno 2005. godine, a koje su jučer fotografisane u prodajnom objektu Konzuma u BBI centu u Sarajevu.
 “Za sve dodatne informacije o spornom artiklu, ljubazno molimo da se obratite ovlaštenom distributeru u BiH, firmi MNT – Trade, dodaje se u odgovoru.
Na sporne kacige proizvedene prije deset, odnosno 13 godine jučer je ukazao naš čitatelj koji je poslao fotografije izrazivši zabrinutost zbog toga, kako je kazao, što se po cijeni od 49,90 KM u BiH prodaje oprema kojoj je, kako je kazao, istekao rok trajanja. Naime, i sami proizvođači preporučuju mijenjanje kaciga maksimalno nakon pet godina, osim u slučajevima kada nije pretrpjela teže udarce.

 

muskiportal.com

 

Povezani članci

Back to top button