Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Najuspješniji muallim Muftijstva travničkog Almedin-ef. Mešković

Najuspješniji muallim Muftijstva travničkog Almedin-ef. Mešković

Na seminaru imama Muftijstva travničkog 21. novembra 2016. godine koji se održao u Bugojnu dodijeljena su priznanja za najuspješnije muallime 2015/16. godinu, a uručio ih je muftija travnički dr. Ahmed ef. Adilović.

Najuspješnijim muallimom je proglašen Almedin ef. Mešković, imam u džematu Lupac, Medžlis Islamske zajednice Vitez. Zaista velika radost kako za imama i džemat, isto toliko i za Medžlis Vitez. Almedin ef. Mešković je od 2011.godine konstantno najbolji muallim na području MIZ Vitez i ova plaketa ”Kasim ef. Mašić” za najuspješnijeg muallima na području Mutijstva travničkog je kruna na njegov rad i hizmet Islamskoj zajednici. Pored toga što je najuspješniji muallim, ne manjka mu aktivnosti i na drugim poljima. Vrlo uspješno sa džematom Lupac organizira petu godinu poznate tribine na kojima je učešće uzelo preko šezdeset alima širom BiH, kao što su: dr. hfz. Kenan Musić, mr. hfz. Sulejman Bugari, dr. hfz. Fail Bektaš, muftija dr. Ahmed Adilović, dr. Zuhdija Adilović, dr. Šefik Kurdić, muderris Nezim ef. Halilović i mnogi drugi ugledni profesori fakulteta i medresa. Također, četvrtu godinu u džematu Lupac se tradicionlno organizira „Večer Kur'ana“ povodom rođenja Poslanika, a.s., a na kojima učešće uzimaju poznati hafizi i karije.

Džemat Lupac je jedan od najaktivnijih džemata na našem Medžlisu, a prema riječima imama Almedin ef. ”Nikada se nije desilo da vakat klanjam sam u džamiji, a djecu učim u duhu islamski propisa naše vjere i tradicije, to je ono što mene motiviše i daje mi podstrek da nastavim u svom uspjehu. Važni faktori za ovakve moje uspjehe je dobra komunikacija i saradnja sa roditeljima kao dodatni i dopunski časovi mektebske nastave“.

Pored imamsko/muallimskog posla koje obavlja vrlo ažurnuo i disciplinovano iza čega stoje impozantni rezultati, Almedin ef. se vrlo uspješno bavi poljoprivredom i voćarstvom. Pored zasađenog voćnjaka i malinjaka na proljeće ako Bog da planira odpočeti uzgoj pečela u suradnji sa istaknutim pčelarom Bahtijom Ahmić iz Ahmića.

ALIHODŽA MIRNES

preporod.com

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top