Vi ste ovdje
Home > Magazin > Enterijer > Najbolji savjeti vodoinstalatera

Najbolji savjeti vodoinstalatera

Vodoinstalaterski problemi su rijetko kad jednostavni za rješavanje, ali na svu sreću postoji mnogo stvari koje možete odraditi preventivno da do katastrofe ne bi došlo. Ovih 10 savjeta će vam uveliko olakšati vaš život.

Kad kupujete novu tuš bateriju veoma je važno da provjerite da li model koji ste izabrali odgovara dijelovima koje već imate. To je ustvari najvažnije od svega.- prenosimo sa portala kucica.net

Glavni uzrok začepljenja tuša je tvrda voda, koja je bogata kalcijem i magnezijem. Problem sa nakupljanjem naslaga možete riješiti tako što ćete koristiti sredstva za omekšavanje vode.

Nikada nemojte koristiti sredstva za otčepljenje odvoda onda kada su oni u potpunosti zapušeni i kada voda uopće ne otječe.

Kad koristite napravu za otpušavanje u kadi, uvijek zatvorite gornji odvod.

Prije nego što zavrnete glavu tuša na navoj stavite teflonsku samoljepljivu traku koja će pomoći da sve bolje drži.

Novije tuš baterije posjeduju posebnu tehnologiju koja regulira dotok tople i hladne vode tako da vam se neće dešavati, kad se tuširate i neko pusti vodu u wc šolju, da vas zapljusne hladna voda.

Nikada ne koristite silikon da spriječite curenje vode kod odvoda.

Tuš baterije koje garantuju efekt kiše imaju slab pritisak i precijenjene su.

Pojedini brendovi vodoinstalaterskih dijelova imaju doživotne garancije. Zato se, prije kupovine, uvijek dobro raspitajte.

akos.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top