Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Promo i katalozi > Najbolji satovi za trčanje u 2018.godini

Najbolji satovi za trčanje u 2018.godini

Da, tačno je da je za trčanje najbitniji dobar par patika, ali pametni satovi mogu sigurno da vam budu od koristi.

Za početnike, satovi za trčanje mogu biti od pomoći tako što prate koliko dugo radite ili da izmjere interval vožnje ili trčanja. Iskusniji trkači vole da koriste napredne funkcije pametnih satova poput srčane frekvencije i GPS-a kako bi poboljšali kvalitet njihovog treninga i njihove performanse.

Ukoliko razmišljate o kupovini sata za trčanje, evo nekoliko dobrih opcija. Bez obzira da li tražite moćni GPS sat za praćenje svih statistika, samo osnovi ili ste ograničeni sa budžetom.

Na listu smo ubacili za svakoga po nešto:

  1. Polar M430

Polar M400 je bio najprodavaniji evropski sat. Jednostavan, efektivan i prodavao se po dobroj cijeni. Sa novim Polar M430 zadržali su većinu toga, ali i dodali neke korisne opcije. Najveća nadogradnja sa prethodnog modela je da M430 sada dolazi sa ugrađenim pulsom otkucaja srca za trening i konstantnim praćenjem otkucaja sa ručnog zgloba, tako da možete pratiti odmaranje srca i napredak vašeg fitnes treninga. Velika prednost ovog sata za trčanje je životni vijek baterije koji može raditi do 30 sati. Cijena ovog sata je oko 200€ i možete ga naručiti sa e-Baya.

  1. GARMIN FORERUNNER 30 

Oni prate sve vrste informacija, uključujući koliko ste daleko trčali, kako se vratiti na početnu tačku i puno statističkih podataka koji se mogu preuzeti na vaš računar. Forerunner prati količinu potrošenih kalorija i izračunava ih u toku treninga. Takođe vam omogućava da znate kada postižete lični rekord na daljinu. Jedna od karakteristika jeste on sam pauzira i nastavlja na osnovu brzine, tako da ne morate pritiskati dugmad za zaustavljanje i pokretanje. Cijena ovog modela kreće se oko 160€ i možete ga nabaviti putem web shopa topprodaja.eu.

  1. Timex Ironman Triathlon sat

Ukoliko tražite jeftin i dobar sat za trčanje Timex Ironman Triathlon sat je idealan i vrlo jednostavan za korištenje, ali i dovoljno snažan da zadovolji potrebe treninga i trke. Posjeduje dnevne obavijesti sa najboljim krugovima, prosječnom brzinom, indigo pozadinsko osvijetljenje za jednostavno gledanje u uslovima slabijeg osvijetljenja. Pored toga elegantan je i dostupan u nekoliko različitih boja. Cijena sata na e-Bayu kreće se oko 30$.

  4.  Garmin Vivoactive 3

Tražite pametni sat, GPS sportski sat i modni sat sve u jednom. Onda je Garmin Vivoactive 3 idealno rješenje za vas. Mnogi se slažu da je dizajnom nadmašio Apple Watch i Android Wear.

Kao što možemo predpostaviti posjeduje sve Garmin opcije, što znači GPS i praćenje brzine otkucaja srca, multi-sport podršku, pa čak i Garmin Pay, koji vam omogućava bez kontaktna plaćanja, odnosno ne morate nositi karticu sa sobom.  Baterija traje 7 dana uobičajene upotrebe ili 13 sati GPS treninga. Treba istaći da je dizajn napravljen od nehrđajućeg čelika. Cijena ovog sata se kreće oko 355€ i možete narućiti na sajtu topprodaja.eu.

5. Apple Watch 3

Ukoliko želite moderan GPS sat za trčanje i novac vam nije problem onda je Apple Watch 3 idealno rješenje.  Dodavanje ugrađenog GPS-a omogućuje vam praćenje radova bez vašeg telefona, što je bio veliki korak naprijed u odnosu na Apple Watch druge generacije. Konačno smo dobili LTE, odnosno da možemo upućivati pozive bez mobilnog telefona. U seriji 3 vještine otkucaja srca znatno su poboljšane, ne samo da broje otkucaje u minuti, več bilježe dnevnu brzinu otkucaja srca, varijabilnost otkucaja srca, raspon vježbanja i puls dok hodate. Tu je i brzi GPS, precizna lokacija i memorija za 250 pjesama. Najbolja opcija za kupovinu Apple uređaja je u domaćim ovlaštenim servisima Mekline i AT store.

6. Garmin Vivosmart HR+

Dolazi u modernom dizajnu sa tankom narukvicom. Garmin Vivosmart Hr+ je poptpuno opremljen GPS dodacima. Kao što mu ime sugeriše, dobijate dodatne funkcije za praćenje srčanih frekvencija + sve obavijesti možete dobijati na vaš mobilni uređaj, obavijesti o pozivima, brzini i još mnogo toga. Ekran je uvijek uključen i pruža jasne rezultate osvjetljena i na priličnom jakom dnevnom svijetlu.

Vivosmart HR+ radi sa Garmin Connect za automatsko sinhronizovanje podataka različitim fitnes uslugama, baterija je napravljena da radi sa jednim punjenjem pet dana sa osam sati konstantnog GPS rada. Pored toga, vodootporan je do dubine od pet metara. Cijena ovog uređaja kreće se oko 140€, a narudžbu možete izvršiti na sajtu topprodaja.eu.

7. Fitbit Charge 2

Tanak, moderan dizajn i jednostavan za korištenje. Fitbit je dosta napredovao u izradi pametnih satova za trčanje i sada nudi veome precizne rezultate u praćenju GPS-a i praćenje srčanih frekvencija.

Fitbit 2 je veoma modernog dizajna koji se može nositi svakodnevno, a svakodnevno nudi aktivnosti praćenja sna. Podatci kao što su tempertatura, brzina i broj otkucaja srca prikazivat će se na visoko kvalitetnom OLED ekranu.

Charge 2 automatski prati vožnju, spavanje i još mnogo toga jer prepoznaje varijacije između aktivnosti. Budući da se može povezati na pametni telefon, on će takođe ponuditi obaviještenja za pozive, poruke i još mnogo toga sa vibracijskim upozorenjima. Cijena uređaja varira između 100-120€ na e-Bayu.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top