Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Najbolji automobili niže srednje klase

Najbolji automobili niže srednje klase

Saznajte koji su najbolji automobili niže srednje klase, koji su se automobili dobro pokazali na našim putevima, a koji nisu. A ujedno ćete saznati koji su automobili niže srednje klase sigurniji, pouzdaniji i najprodavaniji.

Najbolji automobili niže srednje klase

Niža srednja tj. kompaktna klasa automobila je popularna pod imenom „golf klasa“ jer je glavni predstavnik klase Volkswagen Golf. Radi se o automobilima koji su nešto veći od malih gradskih automobila, a ujedno su manji od onih koji predstavljaju srednju klasu.

Najprodavaniji automobil proizvođača Volkswagen – Golf

Za one koji vole brze automobile, tu su Golf GTI automobili. Glavni aduti Golf modela jesu dugoročnost i izdržljivost. Upravo zbog toga je stekao popularnost među siromašnim balkanskim zemljama.

Golf je praktičan i finansijski dostupan automobil.

Najbolji model niže srednje klase – Ford Focus

Ford Focus se proizvodi od 1998. godine. Mnogi vozači upravo Ford Focus drže za najbolji model u kategoriji kompaktnih automobila.

Ford Focus se pokazao kao izdržljiv i pouzdan automobil tokom prvih godina proizvodnje. Automobili koji su prešli veću kilometražu imaju problem sa ovjesom, tako da provjerite sve detaljno ukoliko se odlučite na kupovinu polovnog Ford Focus-a.

Dizelaši su podložniji kvarovima u odnosu na pouzdane benzince.

Za one koji planiraju da kupe polovni Ford Focus starosti do tri godine, dobra vijest je da se ovaj automobil odlično pokazao na tehničkim pregledima.

Ford Focus treće generacije je tri godine zaredom bio najprodavaniji automobil u kategoriji kompaktnih automobila.

Pouzdani automobil niže srednje klase – Opel Astra

Astra je kompaktni automobil koji njemački proizvođač automobila Opel u okrilju General Motors-a proizvodi od 1991. godine.

Astra spada među prostrane automobile u okviru niže srednje klase. Opel Astru treće generacije odlikuje originalan dizajn, automobil se odlično pokazao na auto-putevima, a oprema je pristojno bogata.

Opel Astra G  jedan od najboljih automobila srednje klase, koja se pokazala kao najpoželjniji automobil među kupcima polovnih vozila. Radi se o pouzdanom i simpatičnom automobilu koji se lako održava.

Astra posljednje generacije je manja i lakša u odnosu na prethodnike, a ujedno prostranija. Takođe je odlikuje skockan enterijer i Wellness sedišta sa opcijom masaže, armaturna tabla sa preglednim instumentima, novi motor i smanjena potrošnja goriva.

Najsnažniji automobil niže srednje klase – Mecedes Benz A-klase

Najmanji modeli među mercedesovim automobilima su pripadnici upravo A-klase. Iako automobili deluju maleno, izuzetno su prostrani, naročito u djelu gepeka.

Prva generacija je izgledom „šokirala“ mercedesove vozače. Međutim, oni su se vremenom navikli na novi imidž i obradovali se drastično izmjenjenim modelima druge generacije.

Iz proizvodnje su izašli modeli sa petoro, ali i sa troja vrata.

Najbezbjedniji automobil niže srednje klase – Volvo V40

Najnoviji modeli kompaktnog automobila Volvo V40 se proizvode od 2012. godine.

Radi se o izuzetno elegantnim i dopadljivim modelima koji ne podsjećaju puno na svoje prethodnike.

Volvo vozila su manje-više oduvjek važila za dugovječna i bezbjedna vozila, ali sa pojavom Volvo V40 postala su i dizajnerski savršena. Proizvode se u verziji hatchback-a sa petoro vrata.

Razlikuje se V40 Cross Country i V40 karavan. Na glavnom sajtu stoji da je V40 Cross Country „robusno srce sa luksuznim detaljima“. Karavan je okarakterisan kao automobil specijalno dizajniran za gradski život.

Volvo V40 je položio sve testove bezbjednosti sa najvišim mogućim ocjenama. Vozači su zaključili da se radi o izuzetno sigurnom automobilu koji nema konkurenciju (kada govorimo o bezbjednosti).

Sa druge strane je izuzetno dinamičan i stabilan. Volvo V40 osvaja kupce svojim dizajnom i imidžom, on predstavlja jedinstvenu kombinaciju sporta, luksuza i elegancije.

Ukoliko Vam je do sigurnosti porodice stalo više nego do bilo čega na svijetu, onda razmislite o kupovini Volvo V40 modela.

Najpopularniji automobil niže srednje klase – Audi A3

Kao što se Mercedes svojom A-klasom pojavio na scenu automobila niže srednje klase, tako se na istoj sceni pojavio i Audi sa A3 modelima u hatchback verziji. Audi se mnogo bolje i brže snašao na sceni niže srednje klase nego Mercedes i BMW.

Audi A3 limuzina je napravljena da zadovolji razmažene kupce. Radi se o luksuznom, dinamičnom i kvalitetnom automobilu koji se nalazi na samom vrhu automobila niže srednje klase.

Audi nije vodio računa samo o estetici i tehnici, već i o bezbjednosti. Audi A3 limuzina je na Euro NCAP testu osvojila svih pet zvezdica i tako se svrstala među najpouzdanija vozila na svetu.

http://toposiguranje.rs

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top