Vi ste ovdje
Home > Ostalo > Obavijesti > Nahla: Arapski kroz Kur'an – upis u toku!

Nahla: Arapski kroz Kur'an – upis u toku!

 • Ne propustite upis na I i II stepen arapskog jezika kroz Kur'an!
 • Arapski jezik kroz Kur’an je jedinstven program koji omogućava polaznicama učenje arapskog jezika na novi, lakši i jednostavniji način. 

  Ukoliko želite razumjeti sadržaje koje svakodnevno učite u namazima i dovama, ali i ostvariti najosnovniju komunikaciju na arapskom jeziku, kurs „Arapski jezik kroz Kur'an“ je prava prilika za to. Ovaj kurs namijenjen je ženama koje poznaju osnove arapskog pisma

  Tokom kursa stiču se osnovna znanja o vrstama riječi, njihovoj promjeni, imenskoj i glagolskoj rečenici, jednostavnim i složenijim glagolskim formama, tvorbi riječi iz glagola te njihovom korištenju u ajetima na različitim mjestima u Kur'anu. Kroz primjere iz kratkih kur'anskih sura i dova učimo arapske riječi, sintagme, njihove relacije u rečenici i značenja. Također, najfrekventnije kur'anske pojmove tumačimo (tefsirimo) ulazeći u njihova dublja značenja, nastojeći ih prepoznati i razumjeti u kur'anskom tekstu. 

  Kurs se sastoji iz šest stepena, a svaki stepen ima 36 časova. U ovom ciklusu vršimo upis na I i II stepena kursa.

  Nastava počinje u utorak, 29. decembra 2015, a održavat će se utorkom i četvrtkom u poslijepodnevnim terminima.

  Kurs je besplatan za članice Centra (godišnja članarina je 40 KM, za učenice i studentice 20 KM, za penzionerke 28 KM). Kurs vodi profesorica arapskog jezika Arnela Ljevo. Saznajte kako se učlaniti.

  Rok za prijavu: 24. decembra 2015. 

  Prilikom prijave potrebno je dostaviti ime i prezime, kontakt informacije (broj telefona i e-mail adresu), te stepen za koji se prijavljujete. 

  Informacije o terminima nastave i prijave putem e-maila: [email protected] ili na broj telefona 033/710-650 svakim danom osim petka od 12 do 20h.

  Utisci polaznica: 

  „Nakon prvog stepena arapskog kroz Kur'an počela sam prepoznavati neke riječi kada učim Kur'an što mi je bilo veoma drago. Nakon trećeg stepena sam mogla razumjeti veliki broj riječi i pratiti radnju nekog kur'anskog kazivanja.“ 

  „Zahvaljujući ovom kursu mogu razumijeti značenja velikog dijela riječi prilikom čitanja Kur'ana. Osim toga u stanju sam skoncentrisati se na namazu više i bolje nego prije. Ovaj kurs me promijenio i oplemenio.“  

 • nahla.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top