Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Načelnik Semir Efendić primio u posjetu sina rahmetli Mustafe Busuladžića

Načelnik Semir Efendić primio u posjetu sina rahmetli Mustafe Busuladžića

Prof. Dr. Muhamed Busuladžić, sin rahmetli Mustafe Busuladžića, posjetio je danas općinu Novi Grad. Muhamed je penzionisani profesor Prirodno matematičkog fakulteta u Sarajevu gdje je predavao atomsku fiziku i Fakulteta islamskih nauka gdje je predavao Islamsku kulturu i civilazaciju. Rođen je u Sarajevu 1944. godine, a njegov otac Mustafa ubijen je 1945. godine kada je on imao samo godinu dana. Komunističke vlasti uskratile su mu pravo čak i na mezar, jer su nakon strijeljanja tijelo njegovog oca bez obavljanja dženaze sklonili na nepoznatu lokaciju i nikada nije pronađeno, piše na Facebook stranici Semir Efendić.

Dr. Muhamed Busuladžić i akademik Omer Nakičević već duže vrijeme pripremaju knjigu o životu i djelu rahmetli Mustafe Busuladžića u kojoj će biti otkriveni mnogobrojni detalji iz njegovog kratkog, ali burnog života koji do sad nisu bili poznati široj javnosti.

Također, zenički imam i profesor na Islamskom pedagoškom fakultetu hfz. Mevludin Dizdarević napisao je knjigu o rahmetli Mustafi Busuladžiću koja će vrlo brzo izaći iz štampe.

Redakcija portala Akos.ba pokrenula je preko 20 Facebook stranica koje nose imena bošnjačkih književnika, alima, kulturnih radnika, a čija djela nisu dovoljno afirmirana u medijima.

Ovom prilikom Vas pozivamo da posjetite Facebook stranicu Šehid Mustafa Busuladžić.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top