Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Načelnik Glamoča jedini u FBiH podržao Radovana Karadžića

Načelnik Glamoča jedini u FBiH podržao Radovana Karadžića

“Ne pada snijeg da pokrije brijeg nego da svaka zvijer ostavi svoj trag” izreka je koju znamo od davnina.

Na ovu izreku podsjetila nas je izjava načelnika Opštine Glamoč Radovana Markovića (SNSD) koji na besraman način i u stilu zagriženog ekstremiste sa Ravne gore veliča genocid i najgore zločine počinjene od Drugog svjetskog rata do danas u Evropi.

Naime, Radovan Marković, načelnik Opštine Glamoč je na svom Facebook profilu napisao izuzetno ekstremnu poruku, osuđujući presudu protiv Radovana Karadžića. Kada se pročita spomenuta poruka stekne se dojam da je Radovan Marković pripadnik Ravnogorskog četničkog pokreta, a ne načelnik Glamoča.

Glorificirajući djelo presuđenom ratnom zločincu Karadžiću ovaj načelnik jasno je svojim sugrađanima pokazao svoje pravo lice, ali i lice politike koju predstavlja.

Žalosti nas činjenica postoji neko u Federaciji BiH da razmišlja na ovaj način, a da istovremeno obnaša javnu funkciji od najvećeg značaja za jednu opštinu.

Nadamo se da će se u povodu ovih sramnih kvalifikacija oglasiti sve relevantne institucije kako bi se na zakonski način sankcionisalo ovakvo besramno ponašanje i nasrtaj na relevantne presude kao i institucionalno veličanje ratnih zločinaca.

Nadamo se da će reagovati razne ambasade zapadnih država, razna udruženja za zaštitu ljudskih prava i sloboda ili možda je za njih Glamoč predaleko.

Iskazujemo ozbiljnu zabrinutost na činjenicu da jedan javni dužnosnik koji bi trebao da predstavlja sve građane svoga grada nastupa na ovakav sramotan i necivilizacijski način. 

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top