Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Na Sarajevo Bussiness Forum dolaze britanski stručnjaci

Na Sarajevo Bussiness Forum dolaze britanski stručnjaci

Ambasador Velike Britanije Edward Ferguson čestitao Bukviću na nagradi „Best Banking CEO B&H 2014”

 

Britanski ambasador u Bosni i Hercegovini Edward Ferguson čestitao je direktoru BBI banke Ameru Bukviću na prestižnoj nagradi Best Banking CEO B&H 2014”. Riječ je o priznanju za najboljeg menadžera u oblasti bankarstva u BiH koje svake godine dodjeljuje vodeći finansijski portal „Global Banking & Finance Review“ iz Velike Britanije. Finansijski stručnjaci ocjenjivali su strateške i inovativne pristupe u bankarstvu i ovo  priznanje dodjelili su direktoru BBI banke.

„Gospodin Amer Bukvić je respektabilan poduzetnik u  Bosni i Hercegovini čije inovativne poslovne sposobnosti i vodstvo daju odlične rezultate. Pod njegovim vodstvom Banka je povećala svoj tržišni udio u svim segmentima poslovanja, te ostvarila porast aktive i depozita. Njegova inovativna i strateška vizija BBI nije strogo vođena komercijalnim bankarskim principima. Takav razvojni pristup daje dobre rezultate, kako u poslovnom domenu, tako i u društveno odgovornom poslovanju kroz organizaciju dodjele stipendija i Sarajevo Business Foruma, međunarodne investicijske konferencije“, stoji, između ostalog u obrazloženju nagrade.

Ambsador Ferguson izrazio je podršku Sarajevo Buisness Foruma koji će se  13. i 14. maja održati u glavnom gradu BiH. Razgovarano je o učešću britanskih stručnjaka na SBF panelima o temama „IT industrija i poduzetništvo“, Proizvodnja zdrave hrane“ i „Edukacija i obrazovanje“. 

Tokom susreta sa britanskim ambasadorom razgovarano je o mogućnostima jače saradnje Ambasade i BBI banke naročito na polju edukacije i razvoja poduzetništva. Inače, BBI banka već drugu godinu u saradnji sa Ekonomskim fakultetom iz Sarajeva i britanskim Boltonskim univerzitetom realizira master program Islamsko bankarstvo u BiH.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top