Vi ste ovdje
Home > Naše aktivnosti > Kultura i obrazovanje > Na sajmu Idejalište predstavljeno 14 ideja: Tri najbolja projekta nagrađena

Na sajmu Idejalište predstavljeno 14 ideja: Tri najbolja projekta nagrađena

Sajam ideja „Idejalište“ održan je 23. februara u prostorijama Centra za lično i profesionalno usavršavanje gdje je bilo prisutno više od 80 osoba.

Na sajmu je objašnjen koncept „Idejališta“  koji je predstavila Admira Rastoder, nakon čega je održana edukacija o temi „ Uspješan brainstorming“ a predavač je bio doc.dr. Dženan Kulović, koji je nakon edukacije odvojio i vrijeme za pitanja publike.

Na sajmu je izloženo 14 odličnih ideja, a sav događaj pratio je tročlani žirij u sastavu: Adisa Tufo, ekonomistica, poduzetnica, menadžer i direktorica kompanije Čip sistemi, Melisa Zemanić, predsjednica Asocijacije WAW, bachelor poslovanja i grafički dizajner i Alen Torbić, ekonomista, asistent na Istitutu za razvoj mladih Kult koji radi na inicijativama podrške mladima u pokretanju biznisa.

Tri najbolje ideje bile su nagrađene novčanim nagradama a ostali predlagači ideja su nagrađeni utješnim nagradama.

Prvo mjesto i nagradu od 500 KM osvojila je ideja pod nazivom „3D printane naočale“ koju je predstavila Ivana Jasak, sponzor Islamska zajednica u BiH.

Drugo mjesto i nagrada od 300 KM otišla je u ruke ideje pod nazivom „Kviz BiH-prva kviz mobilna aplikacija u BiH“, predstavniku ideje Amelu Duranoviću, sponzor kompanija Kontoplus.

Treća nagrada od 100 KM i kurs o poduzetništvu osvojila je ideja pod nazivom „Reciklaža odjeće“ koju je izložila kandidatkinja Adela Čomić, sponzor Book cafe i Centra za edukaciju i istraživanje Nahla.

Svi predlagači i gosti su imali priliku za “umrežavanje” sa sponzorima sajma, Rijasetom Islamske zajednice u BiH, Kontoplus kompanijom, Čip sistemima, Institutom za razvoj mladih Kult, Centrom za edukaciju i istraživanje Nahla, WAW Asocijacijom Melltior Artesign, Book cafe online knjižarom, Asocijacijom za kulturu obrazovanje i sport -AKOS, te Oriflame Team ONE.

Slogan sajma glasio je „Zajedno možemo više od ideje“.

“Ovaj sajam samo je početak divne prilike za umrežavanje u budućnosti. Zapamtite svi uspješni ljudi su krenuli prvo od ideje, a onda malim koracima do velikog uspjeha”, kazala je Ifeta Burzić, PR menadžer Sajma “Idejalište”.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top