Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Na ljeto počinje izgradnja koridora Vc dionica Zenica jug – Zenica sjever

Na ljeto počinje izgradnja koridora Vc dionica Zenica jug – Zenica sjever

JP Autoceste FBiH d.o.o. Mostar uputilo je poziv za dostavljanje finansijskih ponuda za izgradnju  autoceste na Koridoru Vc, dionica Donja Gračanica – Drivuša, poddionica Drivuša – Klopče.

“Nastavljamo dalju izgradnju autoceste, što je prvi korak u realizaciji novog investicionog ciklusa. Pored završetka i puštanja u promet 102 kilometra autoceste u toku ove godine, planiramo izgradnju novih 20 kilometara autoceste. Radi se o dionicama Zenica jug – Zenica – sjever i Počitelj – Međugorje ukupne investicije 250 miliona eura”, izjavio je direktor JP Autoceste FBiH, Ensad Karić.

{youtube}D9y2KPKqDFM{/youtube}

Poziv za dostavljanje ponuda upućen je na adrese sedam kompanija koje su ranije prošle fazu predkvalifikacije na osnovu informacija sadržanih u dostavljenim aplikacijama. Kompanije kojima je upućen poziv su: JV: ŽGP d.d. Sarajevo i Euroasfalt d.o.o. Sarajevo, te Hering d.d. iz Bosne i Hercegovine, Strabag AG iz Austrije, AZVIRT LLC iz Azerbejdžana, Construcciones Rubau S.A. iz Španije, te kuvajtske kompanije Mohammed Abdulmohsin Al-Kharafi & Sons for General Trading, General Contracting and Industrial Structures W.L.L. i Copri Construction Enterprises W.L.L.

Izgradnja navedene poddionice će se finansirati iz sredstava osiguranih od strane Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj.

Rok za dostavljenje ponuda je 20. juni 2014. godine. Početak izgradnje autoceste Zenica jug – Zenica sjever očekuje se tokom ljeta ove godine. 

 

ekapija.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top