Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Na Konzumovim policama sve manje bh. proizvoda

Na Konzumovim policama sve manje bh. proizvoda

U najvećem Konzumovom objektu u Ložioničkoj ulici u Sarajevu uglavnom su police pune i proizvoda ne manjka, po broju kupaca moglo bi se kazati da je ovo jedan od posjećenijih i najbolje snabdijevenih prodajnih objekata Konzuma, piše Faktor.

Manje Konzumove trgovine već su odavno izgubile na kvaliteti, pa je ponude ne smanjena, nego skoro nikakva.

Police u brojnim manjim trgovinama nerijetko su poluprazne, sa ionako oskudnom ponudom proizvoda različitih proizvođača.

– Pred bajramske praznike u Konzumu na Ilidži bile su dvije vrste kafe od 100 i 200 grama, pokoja od pola kilograma – žali se jedna od redovnih mušterija, dodajući da je tokom ramazana uglavnom za brojne druge proizvode morala obilaziti obližnje trgovine, pa čak i da bi kupila limun.

Radnice svjesne da im u trgovinama ponuda nije kao ranije i na pitanja kupaca o nekim proizvodima kojih oni nemaju na policama, samo sliježu ramenima.

Ni u snu se na policama Konzuma ne mogu pronaći ni proizvodi tuzlanske Dite, unatoč borbama građana da se što više kupuje domaće i da se kupovinom upravo tih proizvoda pomogne Diti da stane na noge.

Police sa voćem i povrćem su skromno opremljene, pa uglavnom nedostaje mnogo toga. U Konzumu na Socijalnom skoro da nema proizvoda na policama gdje inače stoje salate, šampinjoni i drugi slični proizvodi.

I police sa malim kućanskim aparatima, na kojima su naljepnice sa crvenim cijenama koje označavaju akcijske cijene, su poluprazne. Popriličan nered, moglo bi se reći, a i frižideri sa mesnim i mliječnim proizvodima su poluprazni.

Faktor

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top