Vijesti iz zemlje

Na IUS-u počeo seminar o novim metodama iz oblasti organizacijskih i liderskih vještina

Seminar je održan uz podršku Centra za poduzetništvo i upravljanje IUS-a (LEC), a predavač je bio akreditirani stručnjak za oblast ‘’Six Sigma’’ Ali Javaid koji je trenutno radi na Univerzitetu Ujedinjenih Arapskih Emirata   Na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu (IUS) danas je organiziran seminar na temu “Six Sigma Green Belt”, javlja Anadolu Agency (AA).

Seminar je održan uz podršku Centra za poduzetništvo i upravljanje IUS-a (LEC), a predavač je bio akreditirani stručnjak za oblast “Six Sigma” Ali Javaid, koji je trenutno radi na Univerzitetu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Seminar je okupio veliki broj eminentnih ličnosti iz oblasti prosvjete, kao i profesora i studenata.

“Prvi dan seminara je prošao u veoma dinamičnoj atmosferi gdje su svi prisutni imali priliku da se educiraju o novim metodama iz oblasti organizacijskih i liderskih vještina, a sve u svrhu savremenijeg pristupa usavršavanju, kako evropskih, tako i svjetskih standarda gdje kao rezultat kompanije dostižu visok nivo kvaliteta. Kada je riječ o organizaciji i afirmaciji edukativnih seminara i radionica, a sve u svrhu obrazovanja u Bosni i Hercegovini, IUS predstavlja prepoznatljivog lidera koji posjeduje kvalitetan imidž, kako u BiH, tako i šire”, kazali su sa ovog univerziteta.

Sa IUS-a navode kako su prepoznali značaj ove vrste radionica te da će i ubuduće raditi na strateškom razvoju obrazovnih metoda kroz ovakve i slične projekte. Seminar će trajati od 21. do 22. januara 2016. godine.

Akos.ba

Povezani članci

Back to top button