Vi ste ovdje
Home > Obrazovanje i odgoj > Nauka i tehnologija > Na Internacionalni univerzitet u Sarajevu otvoren Odjel za upravljanje projektima (PMO)

Na Internacionalni univerzitet u Sarajevu otvoren Odjel za upravljanje projektima (PMO)

Internacionalni univerzitet u Sarajevu (IUS) je saopćio da se tokom 12 godina rada i djelovanja uspješno pozicionirao kao institucija koja nudi vrhunsko visoko obrazovanje za sve mlade ljude željne sticanja znanja, prenosi Anadolu Agency (AA).

“IUS je postao edukacijski centar na Balkanu koji spaja Istok i Zapad prateći svjetske standarde kada je riječ o pružanju kvalitetnog obrazovanja. Nakon dostizanja broja od 2.000 studenata, osjetila se potreba da se IUS stručni kadar fokusira na jedan vrlo važan segment, a to su prije svega projekti. U skladu s tim, uprava IUS-a je donijela odluku da se pokrene novi Odjel pri Centru za istraživanje i razvoj koji će se konkretno baviti upravljanjem projektima – Odjel za upravljanje projektima (PMO)”, navodi se u saopćenju IUS-a.

Na poziciju menadžera za projekte imenovana je Nađa Beglerović koja iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u radu na mnogobrojnim projektima u oblasti visokog obrazovanja koje je stekla educirajući se i radeći u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Uloga Odjela za upravljanje projektima (PMO) je da poboljša nivo na kojem se ostvaruju svi projekti na IUS-u kroz adekvatno postavljenu radnu šemu djelovanja.

“Na ovaj način bit će olakšan pristup projektima, njihovoj implementaciji i realizaciji, a sve u korist poboljšanja kvalitete visokog obrazovanja kroz fokus na lokalnoj, regionalnoj i internacionalnoj osnovi. Svrha pokretanja ovog Odjela jeste aktivno sprovođenje budućih planiranih, kao i institucionalnih projekata koji imaju za cilj da promoviraju aktivnosti Univerziteta koje vodi ka povećanju samih projektnih kapaciteta”, navodi se u saopćenju IUS-a.

IUS je od 2010. godine, kada je startao prvi projekat, uspješno pokrenuo veliki broj projekata. Svi oni su uspješno realizirani uz podršku mnogobrojnih internih i eksternih grantova i ostvarenih međunarodnih saradnji.

Podršku za realizaciju i djelovanje Odjela za upravljanje projektima (PMO) pružit će Centar za istraživanje i razvoj (RDC) kojeg uspješno vodi prorektor za međunarodnu saradnju i istraživanje i koordinator ovog Centra, vanr. prof. dr. Ali Gursel. Odjel se nalazi u zgradi B na III spratu Internacionalnog univerziteta u Sarajevu (IUS).

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top