Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Na Dan odbrane općine Novi Grad , otvara se Dom oslobodilaca na Žuči

Na Dan odbrane općine Novi Grad , otvara se Dom oslobodilaca na Žuči

Općina Novi Grad Sarajevo i ove će godine 8. juni – Dan odbrane općine Novi Grad Sarajevo i bitke za brdo Žuč obilježiti prigodnim programom na platou Golog Brda, gdje će biti upriličen zajednički iftar za oko tri hiljade posjetilaca.

Ovim povodom na Žuči će biti upriličeno otvaranje Doma oslobodilaca, koji predstavlja ulaznu kapiju za budući memorijalni kompleks koji će se u narednom periodu graditi na platou Golog Brda, lokalitetu gdje su se tokom agresije na našu zemlju vodile žestoke borbe za odbranu grada Sarajeva i BiH.

Centralna manifestacija na Golom Brdu održat će se, u petak, 8. juna, sa početkom u 19 sati, a otvaranje Doma oslobodilaca planirano je u 18.30 sati.

Na centralnoj manifestaciji  bit će uručena općinska priznanja „Zlatna plaketa odbrane općine Novi Grad Sarajevo“.

Pojedinačna „Zlatna plaketa odbrane općine Novi Grad Sarajevo“ bit će uručena ratnom komandantu Druge viteške brigade Esadu Pelki – Brzom, dobitniku najvišeg vojnog odlikovanja „Zlatni ljiljan“ i drugih brojnih priznanja, dok će kolektivna biti dodijeljena Službi bezbjednosti Općine Novi Grad Sarajevo.

„Zlatna plaketa odbrane Općine Novi Grad Sarajevo“ posthumno će biti dodijeljena ratnom heroju Safetu Isoviću, zamjeniku komandanta Druge viteške brigade, dobitniku najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” i odlikovanja za vojne zasluge sa Zlatnim mačevima.

Općina Novi Grad Sarajevo za građane je obezbijedila prevoz ispred Istiklal džamije do Golog Brada i nazad.

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Sa polaznog odredišta, ispred Istiklal džamije minibusi će prevoziti građane od 18 do 20 sati, a povratak sa Golog Brda planiran je nakon završetka manifestacije obilježavanja Dana odbrane općine Novi Grad Sarajevo.

Pozivamo naše građane da nam se pridruže na Golom Brdu da zajedno obilježimo ovaj značajni datum odbrane našeg grada i domovine.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top