Vi ste ovdje
Home > Sport i zdravlje > Sportske novosti > Na atletskom mitingu u Centru „Safet Zajko“ naši olimpijci Amel Tuka, Lucija Kimani i Hamza Alić

Na atletskom mitingu u Centru „Safet Zajko“ naši olimpijci Amel Tuka, Lucija Kimani i Hamza Alić

U sklopu programa 20. tradicionalne manifestacije “Novogradski dani 2016” na novoizgrađenoj atletskoj stazi u Centru „Safet Zajko“, u subotu, 11. juna, u 16 sati održat će se Prvi atletski miting Novi Grad Sarajevo.

Svoj dolazak na miting najavili su naši najbolji atletičari Amel Tuka, koji će nastupiti u utrci na 400 metara, zatim Lucija Kimani u utrkama na 3000 i 800 metara i Hamza Alić koji će se takmičiti u bacanju kugle.

Pored naših olimpijaca najavljen je dolazak velikog broja takmičara i takmičarki iz naše zemlje i regije, kao i veliki broj učenika osnovnih škola iz Kantona Sarajevo.

Miting ima za cilj da prezentira i popularizira atletiku na području općine Novi Grad Sarajevo i grada Sarajeva, te da na taj način privuče što veći broj dječaka i djevočica u atletski sport.

Ovaj miting je od velike važnosti za atletiku u Sarajevu, iz razloga što duži vremenski period Sarajevo nema Atletski miting na kojem nastupaju kvalitetni atletičari BiH i regije, što je u velikoj mjeri doprinjelo da atletika bude na niskim granam popularnosi i primjenjivosti u Sarajevu.

U želji da to promijene Atletski klub Novi Grad Sarajevo organizira ovaj veliki sportski događaj, sa namjerom da u prvom dijelu mitinga okupimo talentovanu djecu iz novogradskih škola i kvalitetne afirmisane atletičare/ke iz BiH i regije i publici ponudimo lijep atletski performans.

Miting je odobren od strane Atletskog saveza BiH i održat će se pod nadzorom Atletskog saveza BiH, a pravila i propozicije bit će u skladu sa propozicijama ASBiH. Mjerenje vremena je elektonsko.

Atletski miting omogućit će velikom broju posjetilaca koji svakodnevno posjećuju Centar „Safet Zajko“ priliku za uživanje u još jednom interesantnom sportskom događaju.

Pozivamo sve ljubitelje atletike da dođu 11. juna, u Centar „Safet Zajko“ i na taj način podrže Prvi atletski miting Novi Grad Sarajevo.

Miting će se održati u dva dijela i to za učenike osnovnih škola u 16 sati, a za atletičare starijih kategorija u 18 sati.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com