Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Na Ahiret preselio Husejn Smajlović, gradonačelnik Zenice

Na Ahiret preselio Husejn Smajlović, gradonačelnik Zenice

Husejn Smajlović, gradonačelnik Zenice, potpredsjednik SDA u Zenici i član Predsjedništva SDA preminuo je sinoć u 65. godini života, javlja Anadolu Agency (AA).

Vijest o smrti Smajlovića potvrdili su iz Općinskog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Zenica i iz ureda gradonačelnika Zenice.

Smajlović je rođen 5. februara 1952. godine. Na prvim direktnim izborima za načelnike općina izabran za načelnika Općine Zenica u mandatu 2004-2008. godina. Na izborima 2008. godine reizabran je za načelnika Općine Zenica. Na izborima 2012. godine ponovio je taj uspjeh.

Zbog teške bolesti Smajlović se liječio i van BiH, a ove godine nije planirao podnositi kandidaturu za načelnika Grada Zenice.

Preminuo je u 65. godini iza ponoći, u svom stanu u Zenici. Iz Općinskog odbora SDA Zenica je saopćeno da će dženaza-namaz biti klanjana danas u 17 sati, ispred Čaršijske džamije u Zenici, a ukup će se obaviti na mezarju u mjestu Obrenovci. Komemorativni skup bit će održan u velikoj sali gradske uprave Zenice u 15.30 sati.

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top