>
Na 3. Atletskom mitingu – četiri olimpijca u bacanju kugle Na 3. Atletskom mitingu – četiri olimpijca u bacanju kugle
Treći atletski miting, na kojem su nastupila poznata imena bh. atletike, ali i atletičari iz regiona, među kojima su i četiri olimpijca u bacanju... Na 3. Atletskom mitingu – četiri olimpijca u bacanju kugle

Treći atletski miting, na kojem su nastupila poznata imena bh. atletike, ali i atletičari iz regiona, među kojima su i četiri olimpijca u bacanju kugle, održan je u nedjelju, 10. juna u Centru „Safet Zajko“.

Miting je održan u organizaciji AK “Novi Grad” i okupio je veliki broja ljubitelja atletike, od najmlađih do najstarijih.

Elmir Ćerimagić, predsjednik AK “Novi Grad” kazao je da je namjera organizatora da svake godine na atletski miting dovede barem jednog profesionalca sa evropskom i svjetskom karijerom.

“Ove godine smo to učinili sa četiri olimpijca u kugli, i desetak državnih reprezentativaca koji imaju u svojoj historiji dosta nastupa na velikim atletskim takmičenjima. Pored profesionalne atletike, cilj nam je prezentovati atletiku za djecu na jedan drugačiji način, stoga smo pokrenuli Quickie dječiju atletsku ligu koja je okupila veliki broj najmlađih učesnika koji su kroz pažljivo osmišljene programe zavoljeli ovaj sport, i rekreativce koji se u sklopu Atletske rekreativne lige takmiče u raznim atletskim trkačkim disciplinama. Ovim opravdavamo naš slogan – Atletika za sve generacije i varijacije”, rekao je Ćerimagić.

Ove godine bila je jaka i kvalitetna konkurencija u bacanju kugle, gdje je prvo mjesto zauzeo Asmir Kolašinac (20,48), drugo mjesto Mesud Pezer (20,40), dok je treće mjesto osvojio Hamza Alić (20,21). Kemal Mešić (19,35) i Nermin Štitkovac (16,00) zauzeli su četvrto i peto mjesto.

U sprinterskim disciplinama istakao se Damir Redžepagić koji je pobijedio u trčanju na 100 (10,77) i 200 metara (21,40), dok je Rusmir Malkočević bio prvi u utrci na 400 metara (50,22).

U sprinterskoj ženskoj konkurenciji najbrža u trčanju na 100 metara je bila Kanita Bilić (12,60), a na 400 metara Alisa Bečić (56,66).

Pored sprinterskih i bacačkih disciplina na 800 metara kod muškaraca pobijedio je Pejcic Nikola (.57,37), a od žena Katerina Lemez (2.14,37).

U trčanju na 3000 metara kod muškaraca bio je najbrži Čuković Stefan (8.54,74), a od žena Lucija Kimani (10.38,64).

Na utrci za rekreativce na 3 km koja je ujedno bila završnica Atletske rekreativne lige, najbrži su bili Irfan Ribić (10.35,40), Erdin Hastor (10.42,52) i Mirzet Halilović (10.43,35), dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Amela Trožić (11.47,44), zatim Hanifa Terzić (12.11,80) i Ivana Perlan – Uzunovac (13.13,34).

Prije početka zvaničnog mitinga održana je Quckie dječija atletska liga koja je okupila blizu 200 djece koja su se takmičila u modifikovanoj atletskoj disciplini  “atletski poligon”.

Pobjednici su dobili zlatne, srebrene i bronzane medalje, a svoj djeci su uručene finišerske medalje kao nagrada za uloženi trud i borbenost tokom cijele sezone.

Pobjednike po kategorijama i sve ostale rezultate Atletske rekreativne lige možete pročitati na oficijelnoj stranici Atletske rekreativne lige.

akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.