Vi ste ovdje
Home > Vijesti > Vijesti iz zemlje > Muzaffer Čilek, turski biznismen bosanskog porijekla donirao poplavljenim područjima preko 1 mil. KM

Muzaffer Čilek, turski biznismen bosanskog porijekla donirao poplavljenim područjima preko 1 mil. KM

MUZAFFER ČILEK, TURSKI BIZNISMEN BOSANSKOG PORIJEKLA DONIRAO POMOĆ ZA SOCIJALNO UGROŽENE I POGOĐENE U POPLAVAMA U BiH U VRIJEDNOSTI OD PREKO 1 MILION KM

 Preko 1 milion KM donacija za ugrožene porodice u Olovu, Maglaju, Bosanskom Šamacu, Doboju, Odžaku, Orašju, Sapni i Sarajevu

Muzaffer Čilek, turski biznismen bosanskog porijekla, donirao je u prošloj i ovoj godini za pogođene u poplavama i socijalno ugroženima u BiH, pomoć u vrijednosti od preko 1 milion KM. Pored toga, ovih dana pomoć osnovnim namirnicama dostavlja se 400 porodica u Doboju, a narodnoj kuhinji koja hranom snadijeva siromašne stanovnike Doboja isporučeno je 16 tona brašna.

Od ukupno 20 šlepera pomoći, 15 šlepera se odnosi na dječiji namještaj za ugrožene od poplava, dok se u pet šlepera nalazila hrana i osnovne životne namirnice, pri čemu je oko 2900 porodica dobilo pakete sa hranom.

Pomoć je dijeljena širom BiH, svuda gdje je bila potrebna, od Olova i Maglaja, preko Bosanskog Šamaca i Doboja, pa do Odžaka, Orašja, Sapne i Sarajeva.

Muzaffer Čilek je vlasnik kompanije za proizvodnju dječijeg namještaja “Čilek”, počasni konzul BiH u Turskoj te osnivač i predsjednik Fondacije BIGMEV.

Muzaffer Čilek je potomak porodice Sikirić iz Fojnice a trenutno živi u Istanbulu. Kompanija ÇİLEK je u Turskoj lider u proizvodnji dječijeg namještaja te danas, sa 444 prodajna mjesta u 66 zemalja svijeta, nosi status globalnog brenda. Veliki značaj pridaje poduzetništvu i brendiranju. Muzaffer Čilek ulaže u razne sektore u Bosni i Hercegovini kao što su poljoprivreda, građevina, turizam i energetika. Muzaffer Čilek putem Fondacije BIGMEV koju je osnovao razvija ekonomske, kulturne i naučne odnose između Bosne i Hercegovine i drugih zemalja.

 

Akos.ba

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top