Vi ste ovdje
Home > Ekonomija > Muzaffer Čilek najavio nove investicije turskih privrednika u BiH

Muzaffer Čilek najavio nove investicije turskih privrednika u BiH

Potpredsjednik bh. entiteta RS Ramiz Salkić razgovarao je danas s delegacijom turskih privrednika, koje je predvodio Muzaffer Čilek, vlasnik kompanije “Cilek”, koja je lider u proizvodnji namještaja za djecu u Turskoj i osnivač Fondacije “Bigmev”.

 Ova fondacija donirala je građanima BiH u posljednjih godinu dana oko jedan milion maraka.

Muzaffer Čilek sada planira investirati u poljoprivredu, građevinarstvo, turizam i energetiku u Bosni i Hercegovini.

Upravo su i teme razgovora bile usmjerene ka iznalaženju načina i mogućnosti da turski privrednici investiraju u Bosnu i Hercegovinu, odnosno u naselja u kojima je realiziran proces povratka, saopćeno je kabineta potpredsjednika Salkića.

“Čilek i turski privrednici izrazili su želju da u Bosni i Hercegovini realizuju značajne investicione projekte. Posebno je važno da će investicije biti usmjerene ka povratničkim naseljima, što će doprinijeti ekonomskom jačanju povratničkih porodica i mjesta održivog povratka”, rekao je Salkić.

Najavio je da će njegov kabinet pružiti svim budućim investitorima maksimalnu podršku, jer je uvjeren da opstanak tih zajednica direktno ovisi o intenzitetu njihovog ekonomskog jačanja.

Salkić je naglasio da je tzv. turski kredit, namijenjen za podršku poslovanju preduzeća u povratničkim naseljima, proteklih godina značajno pomogao da povratnici krenu putem razvoja.

Potpredsjednik bh. entiteta RS se zahvalio privrednoj delegaciji iz Turske što su odabrali Bosnu i Hercegovinu kao zemlju u kojoj će investirati.

Pratite BIGMEW na Facebooku:

Bigmev

ekapija.ba

 

Akos.ba pratite putem aplikacije za Android i društvenih mreža Facebook | Instagram | Twitter.

Top